Part Forana 26/10/2020

L'Ajuntament de Llucmajor beneficiarà els qui reciclin correctament amb una reducció de la taxa d'escombraries

Els inspectors municipals estaran autoritzats a revisar que es compleix el sistema de separació en els domicilis que s'adhereixin a aquesta iniciativa

T. Riera
1 min
L'Ajuntament de Llucmajor./ ISAAC BUJ

ManacorL'Ajuntament de Llucmajor ha informat que les persones que facin una separació de residus correcta s'estalviaran gairebé el 40% de la taxa de recollida d'escombraries del 2021. Qui accepti formar part d'aquesta iniciativa de reciclatge, autoritza els inspectors municipals que puguin revisar en el domicili particular el sistema de separació.

Si el procés és positiu, suposarà un estalvi d'uns 31 euros respecte del cost actual. En el cas dels comerços, la rebaixa arriba fins al 30%. Els més beneficiats seran els habitants de la zona rural, ja que durant aquest any s'han eliminat contenidors de la part rústica i s'han vist obligats a portar els seus residus a punts verds, de manera que la baixada per a ells arribarà al 80%.

"La finalitat última és augmentar la recollida selectiva de la ciutat, complir la normativa europea i tenir un municipi més sostenible", ha declarat el batle del municipi, Éric Jareño.

Per altra banda, la recollida porta a porta al nucli de Llucmajor està donant uns resultats positius, i s'ha superat gairebé el 40%. A la resta de nuclis les xifres no són tan bones. "Aquesta és la nostra assignatura pendent", ha explicat la regidora de Manteniment Urbà, Pilar Bonet, que afegeix que "a la zona d'urbanitzacions es preveuen millores". "El nostre objectiu és arribar a la ràtio estipulada, que és d'un 50% de reciclatge el 2020 i un 60% el 2030, a tot el municipi", ha conclòs.

stats