Part Forana 11/04/2018

L'Ajuntament de Santanyí negocia la restauració del camí de Consolació

La gravera i l'enginyer n'han d'assumir els costos arran de la desestimació del darrer recurs

M. Barceló
1 min
Imatge del darrer ple de Santanyí, en què es donà compte de la darrera resolució judicial de Consolació.

SantanyíGairebé deu anys després de l'esllavissament del camí de l'oratori de Consolació, i arran de la desestimació del darrer recurs davant el TSJB, l'empresa que explota la gravera del puig, i l'enginyer de l'obra hauran de fer-se càrrec de la restauració, que té un pressupost d'1,2 milions d'euros.

En el darrer ple, l'equip de govern del PP anuncià que ja negocia amb la propietat perquè la intervenció a la zona es faci al més aviat possible, tenint en compte que l'accident es va produir el 24 d'agost del 2007 i, per tant, ja han passat més de deu anys, i que el camí públic d'accés ha estat molt de temps tancat.

L'activitat de la gravera de sa Creu va provocar el 2007 l'esfondrament del vial d'accés al santuari i el procés judicial s'ha allargat molt de temps. L'Ajuntament, que n'havia demanat la restitució, ha vist finalment atesa la seva demanda després de redactar el projecte de restauració. El 2008, la gravera sa Creu ja va haver de fer front a una multa de 17.500 euros de l'Ajuntament per manca de llicència d'obra.

stats