Judicial
Part Forana 09/02/2023

L'exbatle d'Andratx diu que no governava quan va signar els contractes denunciats pel PP

Ha declarat aquest dijous a un jutjat de Palma després de ser imputat per delictes de prevaricació i tràfic d'influències

2 min
L'exbatle d'Andratx, Antoni Mir, en els jutjats aquest dijous.

PalmaL'exbatle d'Andratx Antoni Mir ha comparegut aquest dijous al jutjat d'Instrucció número 3 de Palma per les possibles irregularitats en contractacions municipals que el PP denuncià el maig de 2021. Segons ha informat Europa Press, Mir ha aclarit que no ostentava el càrrec quan es varen signar els contractes en qüestió.

La denúncia interposada pels populars i secundada per la Fiscalia Anticorrupció l'acusa de presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i frau a l'administració. El PP l'assenyala com a "màxim responsable" en qualitat de batle, per la qual cosa Mir ha insistit que va accedir al càrrec més tard; de fet, el traspàs de poders es va fer després que es presentàs la denúncia.

No obstant això, cap fiscal ha acudit aquest dijous a la declaració de l'exbatle socialista, ni tampoc cap regidor del PP està personat com a acusació. Per això, Mir només ha respost a les preguntes de la jutgessa i dels advocats de la defensa.

També estan citats a declarar altres membres de l'equip de govern anterior, com Ruth Mateu (MÉS), Margarita Esteva, Abilio Sánchez, Antoni Bordoy (PSIB) i Llorenç Suau (El Pi). Aquestes declaracions, i també la de l'imputat, s'havien programat inicialment per al setembre però s'han anat ajornant.

Els contractes

Mir va assumir la batlia el 29 de maig de 2021, mentre que la denúncia –per uns contractes signats el 2019 i 2020– fou interposada 19 dies abans, el 10 de maig. Katia Rouarch (El Pi) i Joan Manera (MÉS) havien ocupat el càrrec els dos anys anteriors, un repartiment pactat entre els partits en un acord després de les eleccions.

En aquest sentit, en la data dels fets recollits en la denúncia, Mir era regidor d'Urbanisme, una àrea que no estaria relacionada amb les contractacions denunciades. Mir també ha remarcat que no té cap vincle amb les empreses contractades, ja que la denúncia del PP sosté que eren de persones de l'entorn de MÉS.

Moció de censura

El mes de juny les agrupacions municipals del PP, Ciutadans i El Pi –que formava part de l'equip de govern– presentaren una moció de censura contra el batle d'Andratx, Antoni Mir, al qual uns dies abans ja s'havia reprovat.

La moció va posar al capdavant del consistori Estefanía Gonzalvo (PP), tot i que els socialistes varen arribar a oferir la batlia a Llorenç Sual, d'El Pi –que secundà la moció–, per "salvar" el pacte de govern.

stats