Albergs
Part Forana 03/08/2022

L'alberg de la Victòria es reformarà aquesta tardor

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha adjudicat aquestes obres per millorar l'accessibilitat, seguretat i eficiència energètica de l'espai

ARA Balears
1 min
Alberg de la Victòria a Alcúdia.

PalmaL'alberg de la Victòria, situat a Alcúdia, serà reformat aquesta tardor gràcies a l'adjudicació d'obres que ha fet la Conselleria d'Afers Socials i Esports, a través de l'IBJove, per millorar l'accessibilitat, seguretat i eficiència energètica de l'espai. L'empresa constructora Bauen serà l'encarregada de fer l'actuació entre setembre i octubre del 2022 i està previst que duri un any aproximadament. El pressupost destinat a les obres és de 2,27 milions d'euros.

Segons ha explicat la Conselleria en una nota de premsa, aquesta intervenció farà que l'alberg presenti els requisits normatius actuals i se'n possibiliti així la reobertura. La construcció d'una segona escala d'emergència, la supressió de barreres arquitectòniques i la millora de l'eficiència energètica de l'edifici són algunes de les actuacions que es faran. Amb aquestes obres també es muntaran espais de caràcter pedagògic i didàctic a fi de facilitar l'oci educatiu entre els joves de les Balears.

Ara bé, es preservaran i adequaran els elements constructius d'arquitectura tradicional de l'edifici. Cal recordar que es tracta d'una construcció inaugurada l'any 1964 que és gestionada pel Govern des de fa més de 50 anys. Fins ara s'havien anat fent petites reformes per continuar amb el funcionament, però el mes de juliol del 2019 es va tancar davant la impossibilitat d'adaptar-se a la normativa i també per motius de seguretat.

stats