Part Forana 26/02/2021

L'Ajuntament de Pollença prohibeix passar pel camí de Ternelles

Per aquesta via no es podrà accedir a Cala Castell ni al Castell del Rei

2 min
Vista general de Cala Castell, a Pollença.

PollençaL'Ajuntament de Pollença ha prohibit passar pel camí de Ternelles, per tant no es podrà accedir ni a Cala Castell ni al castell del Rei per aquesta via. D'aquesta manera, el Consitori compleix amb l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que obliga a fer aquesta modificació en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). Aquest tràmit es va aprovar en el ple d'ahir, dijous, amb els vots a favor de l'equip de govern i les abstencions de l'oposició.

El batle, Tomeu Cifre, va explicar que hi ha un mandat judicial del TSJIB que els "obliga" a tirar endavant la modificació del PGOU i que el Consistori només ha complit amb aquesta sentència. Si no ho feia, s'enfrontava a multes. Ara el TSJIB deixa en mans del Consell de Mallorca l'aprovació definitiva d'aquesta prohibició.

"Nosaltres hem complit un mandat del jutge que, si no es feia, implicava multes. Ens sorprèn que l'oposició no hi hagi donat suport, perquè ells haurien hagut de fer el mateix que nosaltres. No hi havia cap altra sortida", ha explicat el batle a l'ARA Balears.

Cifre ha afegit que el Consistori també ha demanat al Govern que es faci una modificació del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) per eliminar la zona d'exclusió de l'accés a Cala Castell. D'aquesta manera, si en un moment determinat s'elimina, l'accés seria possible i es podria tornar a restituir la servitud.

Cal recordar que la finca de Ternelles és propietat de la família March i la prohibició al públic per accedir a la fortificació i a la cala ha estat polèmic. De fet, el Tribunal Suprem va donar la raó als propietaris, cosa que els ha permès limitar l'ús públic de la finca.

stats