Literatura
Part Forana 22/07/2022

L'Ajuntament d'Inca lliura els premis literaris Pare Colom

Enguany és el 20è aniversari d'aquest concurs en llengua catalana i els guardonats han estat Artur Garcia, Manuel Brugarolas i Àngel Terrón

ARA Balears
1 min
Cartell dels premis literaris Pare Colom 2022.

PalmaEl lliurament dels premis literaris Pare Colom ha tingut lloc aquest divendres al Claustre de Sant Domingo. El certamen, promogut per l’Ajuntament d’Inca, s’ha posicionat com un referent en la literatura catalana i enguany celebra el 20è aniversari. Els guardonats han estat Artur Garcia en la categoria de narrativa pel seu llibre Partint de Zadar; Manuel Brugarolas en la categoria de teatre per la seva obra Els gossos i Àngel Terrón en la categoria de poesia amb la seva proposta El jardí de les Mèrleres.

El batle del municipi, Virgilio Moreno, ha destacat que han estat "dues dècades de cultura, de llibres, de poesia, de teatre i d’una manera d’entendre i enfortir el llegat de l’estimat pare Colom, que fou una persona clau i referent a la nostra ciutat". Per part seva, Alice Weber, la regidora de Cultura, ha mostrat la intenció de continuar impulsant i fomentant "el conreu de la nostra llengua" per "reivindicar la cultura com a senya d’identitat de la nostra ciutat".

Les bases dels premis Pare Colom estableixen un premi de 3.000 euros en la categoria de narrativa i un premi de 1.200 euros en les categories de poesia i teatre. A més, les tres obres reconegudes obtenen també l'edició per Lleonard Muntaner Editors i després es presenten tant a Mallorca com a Barcelona. Coincidint amb l'aniversari del certamen, s'ha retut homenatge també a tots els que hi han estat guardonats els darrers vint anys.

stats