Part Forana 06/03/2023

L'Ajuntament calcula un estalvi de fins al 70% en la factura elèctrica dels habitatges protegits de Santa Ponça

Els pisos estaran llests a la tardor i la majoria (50) seran de lloguer

1 min
El batle, Alfonso Rodríguez, ha visitat les obres dels 99 habitatges de protecció oficial de Santa Ponça.

Els 99 habitatges de protecció oficial de Santa Ponça disposaran de diverses mesures d'estalvi energètic que podrien abaratir la factura fins a un 70%, segons càlculs municipals. Els edificis disposaran de plaques fotovoltaiques a la coberta, per a l'autoconsum, un fet que sumat a altres factors com "la disposició dels blocs de pisos i l'aprofitament de la llum solar" disminuiran els costos derivats del consum d'energia, segons han concretat fonts municipals.

El batle, Alfonso Rodríguez, en la visita a les obres d'aquest dilluns, ha anunciat que la construcció estarà llesta "a la tardor" de manera que es compliran els terminis anunciats inicialment. Una sisena part de la superfície lliure de la parcel·la serà enjardinada, alhora que la promoció també constarà de dos espais per a jocs infantils. A més, inclou 99 places d'aparcament en superfície, 7 de les quals són places accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, i amb un 25% amb punts de recàrrega per a cotxes elèctrics.

Dels 99 habitatges, 50 seran de lloguer, 39 de venda i 10 de lloguer amb opció de compra. La majoria dels pisos són de dos dormitoris, concretament 60, mentre que n'hi haurà 30 de tres habitacions, 5 d'una habitació i 4 de quatre habitacions. Del total, 7 habitatges són adaptats, tots en planta baixa i repartits entre els cinc edificis.

Aquesta actuació ha estat finançada per l'Ajuntament de Calvià amb una inversió de 14.328.218,68 euros. Cal recordar que es tracta de la segona promoció d'habitatge protegit municipal, després dels 24 de Magaluf que es varen lliurar el passat dia 27 de febrer, juntament amb els 24 duits a terme per l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi).

stats