Mobilitat
Part Forana 05/10/2022

La ITV temporal de Magaluf funcionarà fins al juliol de 2023

Aquesta prolongació permetrà fer més inspeccions en el conjunt de l’illa i continuar mantenint reduïts els temps d’espera en la cita prèvia, que ara és d’una mitjana de nou dies

ARA Balears
3 min
Imatge de la ITV mòbil a Magaluf, Calvià.

PalmaEl Consell Executiu ha aprovat aquest dimecres la continuïtat de la prestació de servei integral de la ITV temporal de Calvià, que permetrà fer més inspeccions en el conjunt de l’illa i continuar mantenint reduïts els temps d’espera en la cita prèvia, que ara és d’una mitjana de nou dies. La prolongació de l’activitat de l’estació provisional de Magaluf serà fins a final de juliol de 2023.

Cal recordar que l’inici de l’activitat d’aquesta estació temporal va començar el 9 de desembre de 2020 i tenia una durada prevista de deu mesos, però, gràcies a una extensió del contracte de prestació de servei integral posterior, va poder continuar operativa fins a aquest mes d’octubre. Concretament, la ITV temporal de Calvià finalitzava el servei aquest 8 d’octubre. En principi, segons el Consell, aquesta nova pròrroga serà la darrera, ja que s’espera que les obres de la cinquena estació definitiva de la ITV de Son Bugadelles finalitzin els pròxims mesos i pugui estar operativa al llarg de l’any que ve.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha ressaltat: "Hem de recordar que tant l’acumulació de cites que es va trobar a principi de 2019 com el perjudici provocat pel tancament de les estacions a causa de la covid van suposar un perjudici per a tots els mallorquins que havien de passar la ITV als seus vehicles". Des de la posada en funcionament de l’estació temporal de Magaluf, l’evolució de la reducció de la cita prèvia "ha estat dràsticament satisfactòria", ja que el desembre de 2020 es mantenia una espera per sobre dels quatre mesos en el conjunt de les estacions de l’illa.

"Volem aprofitar també per recordar que amb la implantació del pagament telemàtic per avançat en el moment de reservar la cita, tots els mallorquins, si fan servir aquesta eina, es podran beneficiar també d’un estalvi de temps en arribar a les estacions, en tant que no fa falta passar per l’oficina, sinó que poden anar directament amb el seu vehicle a la línia d'inspecció assignada automàticament en el moment de la confirmació del pagament", ha apuntat Sevillano. El conseller també ha assenyalat que Mallorca és el territori de tot l’Estat amb els preus més baixos per passar la ITV.

ITV mòbil per a vehicles agrícoles

D'altra banda, a partir del pròxim 21 d’octubre i en coordinació amb les diferents associacions agràries, l’estació d’inspeccions agrícoles tornarà a estar operativa després d’uns mesos de feina per millorar aquest servei i dotar de més comoditats els usuaris. Fins ara, aquest tipus d’inspeccions, per qüestions tècniques, no permetien fer el pagament ni l’anotació de la DGT a la targeta d’inspecció tècnica in situ en el mateix moment la inspecció, per la qual cosa els usuaris havien d’anar després de superar la inspecció a una de les estacions físiques per concloure aquests tràmits.

Actualment, en coordinació amb les associacions agràries, s'està reformulant tot aquest servei perquè es puguin fer tots els tràmits de pagament i administratius en el mateix lloc en què es fa la inspecció. El conseller Iván Sevillano ha afirmat: "Feim una passa més per millorar el servei i acostar-lo als usuaris, i evitar, així, els desplaçaments d’aquest tipus de vehicles agrícoles, els quals, per les seves característiques, tenen complicacions òbvies per arribar a les estacions".

Per tant, a partir d’ara, en aquesta estació d’inspeccions mòbil per a vehicles agrícoles, es podrà fer el pagament de les taxes d’inspecció directament amb TPV o aportar la carta de pagament sol·licitada prèviament a qualsevol estació d’ITV de Mallorca. Amb tot, quedaran fets tots els tràmits administratius. La primera sortida, en coordinació amb les associacions agràries i els usuaris, tindrà lloc a Porreres.

stats