Part Forana 15/09/2021

Inca se suma a la Setmana europea de la mobilitat

Del 16 al 22 de setembre es duran a terme diferents activitats per promoure mitjans de transport més sostenibles

ARA Balears
1 min
Una imatge d'arxiu de dos policies locals ensenyant als més petits les normes de circulació.

PalmaL’Ajuntament d’Inca s’ha adherit a la Setmana europea de la mobilitat i ha decidit organitzar tot un seguit d’activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre les conseqüències que té "l’ús irracional del cotxe" tant per a la salut com per al medi ambient. Segons han informat en un comunicat, aquesta iniciativa es durà a terme entre els dies 16 i 22 de setembre i un dels plats forts del programa d’activitats serà la mostra de vehicles elèctrics que es durà a terme dissabte dematí als carrers de Jaume Armengol i General Luque.

Després, dimarts 21 de setembre es farà en una bicicletada amb la participació dels centres educatius de la ciutat. D’altra banda, dimecres, coincidint amb el Dia europeu sense cotxes, es duran a terme classes al carrer i tallers d’educació viària. A més a més, hi haurà també un concurs a xarxes socials.

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha explicat que "aquesta campanya està dirigida a promoure mitjans de transport més sostenibles com la bicicleta o el transport a peu dins la ciutat, i conscienciar sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada i millorar la salut de tots i totes".

Enguany, el lema triat per la Comissió Europea és 'Per la teva salut mou-te de manera sostenible'. D’aquesta manera, es pretén fomentar una nova forma de vida, posant l’accent en la salut, tant física com mental, vinculada a formes de transport més sostenibles i saludables, com anar a peu o amb bicicleta. 

stats