Part Forana 29/08/2018

Inca ja té servei de deixalleria mòbil

L'Ajuntament vol facilitar la retirada de residus perillosos o electrònics de petites dimensions

Ara Balears
2 min
Presentació de la furgoneta mòbil de recollida de residus.

IncaAquesta setmana es posa en marxa el servei de deixalleria mòbil a Inca. Es tracta d'una iniciativa prevista al Pla municipal de residus, que consisteix en un vehicle adaptat per a la recollida de petites quantitats de deixalles especials domèstiques.

"Amb aquesta acció arribarem a tots els barris d'Inca per tal de facilitar la recollida selectiva; tot i això cal recordar que també es poden dur aquests residus al punt verd del polígon industrial, que està obert cada dia des de les 9 a les 21 h", ha explicat el regidor de Serveis, Paco Verdejo. Es tracta d'un servei totalment gratuït dirigit als usuaris domèstics.

La deixalleria mòbil serveix per facilitar la retirada de les llars de residus perillosos o electrònics de petites dimensions com ara olis vegetals i minerals, pintures, radiografies, fluorescents, aerosols, medicaments o material informàtic, entre d'altres.

Al vehicle hi haurà un conductor que ha rebut formació per resoldre tots els dubtes que es generin entorn d'aquest tipus de residus o sobre el servei de recollida a la ciutat. "Hem tingut molta cura en aquest aspecte perquè creim que és fonamental que es faci pedagogia de les bones pràctiques pel que fa a la gestió dels residus. També tenim en marxa una plana web que funciona les 24 hores en què es poden consultar els dubtes més freqüents", ha assenyalat Verdejo.

Informació sobre el Pla de residus

La furgoneta portarà fullets informatius en dos idiomes sobre tot el Pla de residus de la ciutat i les diferents accions que es duran a terme. Aquesta informació s'anirà completant a mesura que s'incorporin nous serveis, com ara la recollida de residus orgànics amb targeta identificativa.

El vehicle del nou servei tindrà 12 ubicacions dins el nucli urbà. Aquests indrets han estat escollits pels tècnics per tal de cobrir totes les barriades d'Inca. A més, són llocs estratègics pel que fa a l'accessibilitat. La deixalleria mòbil funcionarà de dilluns a dissabte en horari de matí i horabaixa i cobrirà dos indrets diferents cada dia, d'acord a un calendari previst per a l'època d'hivern i l'època d'estiu, en períodes de tres hores.

stats