Part Forana 21/02/2019

L'Hospital de Manacor obrirà el servei de ressonància magnètica el mes de març

Durant el 2018, 4.700 pacients foren derivats a altres centres per fer-se proves

Ara Balears
2 min
El nou aparell de ressonància ja està instal·lat.

ManacorL'Hospital de Manacor ja disposa d'un equip de ressonància magnètica, que entrarà en servei el proper mes de març, després que els tècnics del Servei de Radiologia hagin rebut la formació oportuna.

Fins ara, l’Hospital de Manacor havia de derivar tots els pacients a altres centres. Durant el 2018, 4.700 pacients es varen haver de desplaçar fins a altres hospitals per fer-se proves de ressonància magnètica.

Per al nou equipament s'ha habilitat un recinte de 177 m2, al costat del Servei de Radiologia. "Ara mateix, Manacor té l’equip de ressonància magnètica més modern de les Balears", ha explicat la consellera de Salut, Patrícia Gómez. El Govern de les Illes Balears ha invertit 1,3 milions d'euros en la construcció del recinte i en la compra de la maquinària.

Tecnologia d’última generació

L’aparell de ressonància magnètica és de fibra òptica d’última generació, que permet dotar el Servei de Radiologia amb més versatilitat clínica per diagnosticar malalties de gran prevalença.

Per a l’àmbit de l’oncologia, l’equip disposa d’eines per diagnosticar els càncers de mama, de pròstata i d’altres zones anatòmiques amb seqüències sensibles al creixement cel·lular anòmal en zones anatòmiques reduïdes. També disposa de seqüències d’última generació, que permeten fer estudis vasculars o de perfusió cerebral sense contrast.

Música per al pacient

L'equip de ressonància incorpora un sistema de música per al pacient. El nou equipament forma part de la primera fase del Pla Director de l’Hospital de Manacor, juntament amb la reforma del Servei d’Urgències.

Es tracta d’un nou edifici de 590 metres quadrats en què s’instal·larà una àrea amb 16 boxes d’observació i una àrea diferenciada d’observació de pediatria, a més de diverses dependències no assistencials d’urgències i el taller d’electromedicina. El pressupost d’aquestes obres és de 2,3 milions d'euros.

stats