Part Forana 23/09/2020

L'Ajuntament de Calvià entrega 14 parcel·les dels horts urbans

En total, 51 persones havien sol·licitat optar als terrenys que s'ubiquen a Son Bugadelles i Son Ferrer

T.riera
1 min
De les 14 parcel·les, set s'ubiquen a Son Bugadelles i set a Son Ferrer./ AJUNTAMENT DE CALVIÀ

ManacorL'Ajuntament de Calvià ha lliurat aquest dimecres 14 parcel·les disponibles dels horts urbans del municipi. La meitat dels terrenys s'ubiquen a Son Bugadelles, i l'altra meitat a Son Ferrer. A la convocatòria s'hi han presentat un total de 51 sol·licitants (23 dones i 38 homes). Aquesta xifra suposa 25 persones més que en l'anterior convocatòria, a la qual es varen presentar 26 persones (4 dones i 22 homes).

Les parcel·les s'han adjudicat de la manera següent: dues a persones aturades de llarga durada, set a persones jubilades i cinc a persones actives. Aquells sol·licitants que no han pogut accedir a cap parcel·la passen ara a formar part d'una llista d'espera per poder optar en un futur als terrenys que quedin vacants.

El tinent de batle de Medi Ambient i Transició Ecològica, Rafel Sedano, ha assenyalat que "davant aquestes dades, l'Ajuntament està planificant l'ampliació del nombre d'horts urbans en el municipi". Segons Sedano, la previsió és fer nous horts a la zona de Magaluf arran de la demanda que cada any creix. Sedano també apunta que amb "la situació actual, es pretén afavorir, amb la ubicació de nous horts, la sobirania alimentària i l'economia circular en el municipi de Calvià, cosa que facilitarà l'accés a aliments nutritius produïts de manera sostenible i ecològica i potenciarà el dret de decidir el seu propi sistema alimentari i productiu".

Avui dia, l'Ajuntament de Calvià disposa de 50 parcel·les distribuïdes entre els horts urbans de Son Bugadelles (32) i Son Ferrer (18).

stats