Part Forana 30/01/2018

EU exigeix l'abolició del correbou de Fornalutx per maltractament animal

Esquerra Unida ha exigit al Govern l'abolició del correbou de Fornalutx per maltractament animal i incompliment reiterat de la llei

Ara Balears
1 min
El correbou de Fornalutx, a debat / ENRIQUE CALVO

PalmaEsquerra Unida ha exigit al Govern l'abolició del correbou de Fornalutx per maltractament animal i incompliment reiterat de la llei.

En un comunicat, el coordinador de l'àrea animalista d'EUIB, Guillermo Amengual, requereix a la Conselleria de Medi ambient que "posi fi" a aquesta festa perquè, malgrat l'"intent" de regulació per part del Parlament, "Fornalutx continua fent el sord i es continua saltant les lleis al seu antull, ja que el correbou de l'any passat va ser pràcticament igual que els últims anys".

"Ni correbou modificat o descafeïnat ni mitjanes negres, abolició total del correbou de Fornalutx. Això és el que demanem des d'Esquerra Unida", ha declarat Amengual.

Al seu parer, l'Ajuntament de Fornalutx s'ha "rigut" del Parlament i de tots els ciutadans perquè, malgrat que havia signat per escrit una sèrie de mesures que havien d'aplicar-se en l'últim correbou per evitar el maltractament animal, no les va complir.

"L'animal va estar lligat amb cordes, sota la pluja, sense seguretat i amb la presència de menors, així va ser l'últim i polèmic correbou de Fornalutx beneït pel PSIB", ha denunciat EU.

Per això, aquest partit confia que, després d'anys d'"infringir" les lleis de protecció dels animals, es posi fi "per sempre a aquest tipus de festes".

stats