Part Forana 27/02/2018

La nova 'Guia de gastronomia i producte local de Manacor' recull els millors productes alimentaris que es fan al municipi

L’Oficina de Turisme i la plaça de les Verdures disposen d'una mostra de productes

Ara Balears
2 min
La nova Guia de Gastronomia i producte local de Manacor recull els millors productes alimentaris que es fan al municipi

PalmaLa nova 'Guia de gastronomia i de producte local de Manacor' pretén “convertir-se en una eina de difusió i de suport a la comercialització dels productes agroalimentaris locals; una eina que vol estar al servei dels professionals del sector, dels consumidors i dels col·lectius i entitats que fan feina a l’entorn els productes agroalimentaris de Manacor”, ha explicat la regidora de Turisme, Antònia Llodrà. I és que aquest dimarts alguns dels productors que recull la nova guia han presentat, juntament amb la regidora de Turisme, aquest document, que “vol donar a conèixer aquests productes als residents i també als turistes, que de cada vegada s’interessen més per conèixer els nostres productes típics i que volen tastar el gust del nostre oli, del nostre vi, de les nostres ensaïmades o dels centenars de productes alimentaris que s’elaboren al municipi”, ha afegit Llodrà.

A la nova 'Guia de gastronomia i producte local de Manacor' s’hi troba tota la informació de productes com el vi, l’oli, els productes ecològics, les confitures, els sospiros, els amargos, el pastís de pobre, l’ensaïmada i la sobrassada que s’elaboren al municipi de Manacor. La guia, a més, ofereix informació sobre qui els produeix, els punts de venda on poder-los comprar i fins i tot algunes receptes per poder cuinar-los. “És una iniciativa molt positiva per als visitants i turistes, però també per als mateixos manacorins, que de vegades desconeixem la qualitat dels productes que podem trobar al nostre poble”, ha explicat el vinater Antoni Gelabert, que ha estat un dels productors assistents a la presentació de la nova guia.

De fet, una de les finalitats d'aquest treball és la de promoure els productes agroalimentaris locals, incentivar-ne el coneixement i el consum i generar un impacte favorable en tota la cadena d'aquest sector. És a dir, la guia també pretén incentivar el comerç i consum proper, sostenible i responsable. Així, en l’apartat dedicat al vi, hi apareixen els diferents cellers del municipi però, a més, la guia explica que ja en època romana Manacor va obtenir una de les primeres llicències imperials per al cultiu de vinya a Mallorca. En l’apartat dedicat a l’oli, a més d’esbossar la història de la indústria de l’oli a l’illa, la guia ofereix les propietats beneficioses d’aquest producte, que actua sobre els sistemes cardiovascular i digestiu, té efectes antioxidants i ajuda a controlar la diabetis, entre molts altres efectes beneficiosos.

Així mateix, la 'Guia de gastronomia i producte local' fa una aturada en els productes ecològics, que entre moltes altres botigues es poden trobar a la plaça de les Verdures. En l’apartat de dolços, hi trobam confitures i una petita història de cadascun dels productes estrella de la pastisseria de Manacor, com són els sospiros, els amargos i el famós pastís de pobre. A més, la guia ofereix informació de l’ensaïmada, dels forns que l’elaboren de manera artesana i també de la sobrassada.

Per acabar, la guia ofereix quatre receptes per elaborar amb alguns dels productes que inclou. Un cruixent de sobrassada amb formatge i confitura, un carré de xot amb salsa de vi, rubiols de confitura i arròs brut són els plats que la guia anima a cuinar fent servir alguns dels productes més típics del municipi.

stats