Part Forana 26/09/2018

La Guàrdia Civil vol desfilar per Binissalem el Dia de la hispanitat

La Benemèrita ho ha proposta al batle, que de moment ho està estudiant i recorda que ja s'han fet celebracions similars a altres parts de la Part Forana

Ara Balears
1 min
Agents de la Guàrdia Civil celebren la festa del Pilar l'octubre del 2017 a Palma.

PalmaLa Guàrdia Civil s'ha presentat a l'Ajuntament de Binissalem i ha sol·licitat dur a terme una desfilada pels carrers del poble per celebrar el Dia de la hispanitat el 12 d'octubre. Ho ha confirmat a l'ARA Balears el batle del poble, Víctor Martí, d'Unió per Binissalem.

Segons Martí, la intenció de la benemèrita seria celebrar al carrer “un acte que normalment fan dins els quarters”, segons ha explicat el batle. Efectivament, la Mare de Déu del Pilar, que se celebra el mateix 12 d'octubre, és la patrona de la Guàrdia Civil. Els agents “han presentat alternatives i possibilitats” a l'Ajuntament, que ho està estudiant perquè la corporació municipal és un “ens passiu” que “no s'hi pot oposar”. A més, altres fonts han assegurat que la corporació municipal ja estava estudiant espais i prenent mides d'algunes zones del poble per a dur a terme la possible celebració, mentre que el batle ho ha negat. “Només faltaria que l'Ajuntament hagués de prendre mides”, ha dit.

El batle, Víctor Martí, ha insistit que no hi ha res oficial ni definitiu, però ha destacat que aquests actes de la hispanitat al carrer són habituals a indrets d'arreu de l'Estat i que s'ha fet en altres ocasions a altres pobles de Mallorca. De fet, el 2017 la Benemèrita va celebrar la seva patrona a la Comandància de Palma, però l'any anterior, el 2016, ho va fer en un acte pel centre d'Inca.

stats