Colònies
Part Forana 25/07/2022

El Govern i l'Ajuntament de Pollença acorden reobrir les colònies de Cala Murta

S'ha consensuat el contingut d'una proposta d'esmena a la Llei d'oci per afegir aquest espai a l'oferta de lleure per a la joventut

2 min
Campament Sta. Maria de Formentor

PalmaEl Govern i l'Ajuntament de Pollença han consensuat el contingut d'una proposta d'esmena a la Llei d'oci, la qual està en tramitació parlamentària, per reobrir les portes de les emblemàtiques colònies de Cala Murta. L'objectiu és sumar aquest espai a l'oferta d'oci per a la joventut. Tomeu Cifre, batle del municipi, explica que des del consorci i també des de la Fundació Rotger Villalonga -encarregada de cuidar la finca en qüestió- estan "satisfets" d'haver aconseguit aquesta "reivindicació històrica".

El batle de Pollença assegura: "Tenim moltes ganes de tornar a posar en marxa aquestes colònies per a tots els nins de l'illa". Cifre també ha celebrat el fet que la modificació legislativa ha rebut el suport de tots els partits i ha afegit que, un cop feta la tramitació, faran obres per millorar les instal·lacions -en aspectes d'impediments a persones amb minusvalideses i també de sanitat- i llavors faran la reobertura.

Segons ha apuntat la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports, la propera passa és elevar als grups parlamentaris del Pacte la proposta d'esmena de modificació de l'apartat G de l'annex I de la Llei 6/1999, de 3 d'abril, de les directrius d'ordenació territorial de les Illes i de mesures tributàries perquè la tramitin. L'objectiu és que albergs, cases de colònies, refugis i llocs similars que no es considerin activitat complementària de l'activitat agrària puguin tenir la consideració d'ús admès amb certs requisits que han de complir.

Alguns d'aquests requisits són que els espais s'haguessin destinat a l'activitat d'alberg, refugi o similar abans de l'entrada en vigor de la llei; que no estiguin emplaçats en Àrea de Prevenció de Risc d'Inundació o en Àrea Natural d'Especial Interès d'alt nivell de protecció; que siguin gestionades per entitats sense ànim de lucre o administracions públiques, i que estiguin destinades a la realització d'activitats d'oci educatiu per a nins i joves o a la pernoctació. D'altra banda, no es permetrà ni la construcció de noves edificacions ni l'ampliació de les existents.

stats