Part Forana 22/06/2022

Pollença recorre a Medi Ambient per obrir Cala Murta

El batle i la propietat demanen al Govern que s'adaptin les condicions del lloc a la futura llei de lleure

1 min
Campament Sta. Maria de Formentor

L'Ajuntament de Pollença ha reclamat aquest dimecres a la Conselleria de Medi Ambient que faciliti l'obertura de l'emblemàtic espai de colònies de Cala Murta. Així, el batle, Tomeu Cifre, s'ha reunit amb el conseller Miquel Mir, juntament amb representants de la fundació Rotger Villalonga, propietaris de la finca, perquè es tinguin en compte les condicions del lloc a l'hora d'autoritzar-lo en la futura llei de lleure.

En concret, l'espai –popularment conegut per les colònies d'estiu des dels anys 80– resta tancat a l'acollida de campaments des de fa més de cinc anys per ubicar-se en un espai protegit i no complir les condicions d'emergències, segons ha explicat Cifre.

Per això, el batle ha traslladat al conseller la "demanda i necessitat" de reobrir l'espai. "Fa mesos que tocam la porta de l'Administració perquè la normativa es pugui adaptar a la realitat", ha dit Cifre, al·ludint a les seves anteriors reunions amb la Conselleria d'Afers Socials i el Consell. Així, l'edil ha assegurat que l'espai i les edificacions del lloc "són aptes". "Esperam que amb vista a l'estiu que ve es pugui reobrir", ha conclòs.

Per part seva, fonts de la Conselleria de Medi Ambient han assegurat que "comparteixen la mateixa filosofia que l'Ajuntament" i han recollit la demanda. Igualment, cal tenir en compte que la qüestió implica diferents administracions.

stats