Urbanisme
Part Forana 03/11/2022

El GOB denuncia que la llicència de l'hotel Formentor no autoritza la construcció de nova planta

Demanen a l'Ajuntament de Pollença la demolició de les quatre plantes ja aixecades i la revocació del permís

Aina Borrás
2 min
220922   Hotel Formentor, Formentor   IV02

PalmaEl Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha denunciat aquest dijous davant l'Ajuntament de Pollença i Turisme la construcció de nova planta de l'hotel Formentor per no disposar de llicència urbanística ni autorització de l'administració turística, ja que les llicències existents només autoritzen projectes de reforma i ampliació, però no de nova construcció des de la cimentació. Segons ha explicat l'entitat en un comunicat, "en la llicència concedida per decret de batlia el passat mes de maig el projecte es denominava reforma i ampliació de l'hotel Formentor i no incloïa la demolició total de l'hotel ni l'excavació del soterrani".

Davant aquesta situació, l'entitat ecologista demana a l'Ajuntament de Pollença la demolició de les quatre plantes ja aixecades i la revocació de la llicència, ja que asseguren que sols ampara una reforma. "Resulta evident que el projecte de reforma i ampliació de l'hotel Formentor que s'està executant actualment no és l'informat favorablement el passat mes de març pel Director Insular de Transició i Ordenació Turística, ni el que obtingué llicència urbanística municipal al maig", apunta l'entitat.

Amb tot, a l'ala est de l'actual nova construcció de l'hotel Formentor, ja s'ha edificat l'estructura d'un soterrani i tres plantes, després de la demolició total i nova excavació. El GOB assegura que aquesta nova construcció no està emparada per la llicència urbanística municipal atorgada al maig, ni pot disposar ja d'informe favorable de l'administració turística.

No és la primera vegada que el GOB denuncia irregularitats relacionades amb aquesta obra, sinó que el 2020 ja va alertar que les parcel·les amb qualificació hotelera del sòl urbà de Formentor no tenien la condició de solar d'acord amb les determinacions del planejament urbanístic vigent, el PGOU del 1990 i la Llei d'Urbanisme de les Illes Balears (LUIB).

Demolició

Cal recordar que el passat 28 d'octubre l'Ajuntament de Pollença concedí a la promotora del nou hotel un permís per legalitzar una demolició que varen fer sense cap autorització, com figurava al decret municipal que va ordenar suspendre les obres. A més, la promotora inicià també el tràmit per aconseguir aquest segon permís habilitant, tot i que les obres de nova planta estaven ja avançades. Per tant, allò que continua en dubte des de llavors és si les quatre plantes aixecades de bell nou compleixen la normativa urbanística i gaudeixen de l'autorització pertinent.

Segons explicà el regidor d'Urbansime, Tomeu Cifre, fa menys d'una setmana, "en realitat és una reforma, que es va trobar amb uns murs en mal estat, i evidentment està previst poder modificar en el transcurs de l’obra i enderrocar-ho tot". No obstant això, des del GOB i també l'oposició consideren que s'està intentant legalitzar com a projecte de reforma el que clarament és una nova obra.

stats