Urbanisme
Societat 27/10/2022

El batle de Pollença diu que si d'aquí a uns dies no s'aturen les obres de Formentor "les precintarem"

Andrés Nevado assegura que l'Ajuntament no sap si han rebut la notificació però que faran complir la legalitat

2 min
Imatge de l'estat actual de l'interior l'Hotel Formentor.

PalmaLes obres de l'hotel Formentor continuaven aquest matí com si no existís un decret de batlia que des de dilluns ordena a la promotora del projecte que aturi les obres per incompliment de la legalitat vigent. Dilluns va sortir aquest decret des de la batlia cap a l'empresa Formentor Bay, però aquest dijous el màxim responsable municipal, el batle Andrés Nevado, ha admès que "no sabem cert si l'han rebut, perquè evidentment entre que ho envies i arriba, i s'obre, poden passar uns dies", ha explicat a l'ARA Balears.

Això sí, el que té clar el recent estrenat batle de Pollença és que el decret que ordena la paralització per haver enderrocat sense permís l'estructura de l'hotel i per estar aixecant una nova edificació també sense el 'títol habilitant' s'ha de complir, i, per tant, "esperarem el termini que marca la llei, que són deu dies des que es va enviar la notificació. Si llavors no han aturat, lògicament anirem a precintar les obres", ha assegurat.

Cal recordar que el passat dilluns 24 d'octubre la batlia de Pollença va dictar un decret de paralització perquè els promotors de l'obra no s'havien ajustat a la llicència que disposen, que només és de reforma, i havien enderrocat tot l'edifici, i, a més, estaven aixecant noves plantes. Per ambdues actuacions calen llicències específiques de les quals no disposaven. El GOB i Junts Avançam ho denunciaren i remeteren informació i fotografies al Departament d'Urbanisme de Pollença, que va decidir elaborar un contundent informe en el qual s'especifica que no hi havia permís per enderrocar ni per aixecar una nova edificació.

El regidor d'urbanisme i anterior batle, Tomeu Cifre, va dir a l'ARA Balears que en tot cas també hi ha una autorització municipal per enderrocar sol·licitada per part dels promotors, i que "arribarà d'aquí a uns dies". Aquest fet, segons la interpretació del regidor, posaria ordre jurídic a la situació. Però fons jurídiques consultades per l'ARA Balears consideren que ara la situació és "molt delicada", perquè el que hi ha notificat i autoritzat és un permís de reforma, no d'enderrocament total, i tampoc no hi ha un projecte de nova construcció de l'hotel. Per aquest motiu, no queda clar si amb una llicència signada a posteriori es pot tirar enrere un decret de batlia basat en un informe tècnic municipal que diu clarament que els promotors han incomplert la normativa vigent, incloent-hi el Pla General de Pollença i la Llei d'urbanisme de les Illes Balears.

stats