Urbanisme
Part Forana 31/01/2024

El GOB denuncia que Binissalem doni llum verda a l'ampliació del polígon en sòl rústic

L'actuació afecta 13,5 hectàrees de terreny

ARA Balears
2 min
La primera fase del polígon de Binissalem

PalmaEl GOB ha denunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de Binissalem hagi donat llum verda a la segona fase del polígon industrial del municipi, que suposa l'artificialització de 13,5 hectàrees de sòl rústic. En aquest sentit, en una nota de premsa ha recordat que el ple municipal del Consistori va aprovar, el 20 de novembre, el pla parcial que implicava aquesta ampliació i que des de l'entitat varen sol·licitar, el 30 de novembre, una còpia del pla parcial i l'accés a l'expedient, una petició a la qual, asseguren, no han rebut resposta.

D'aquesta manera, el GOB, juntament amb Amics de la Terra, es va adherir a la iniciativa 'Diguem no al macropolígon', encapçalada per Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (GADMA) per denunciar el projecte. Així, s'han preparat banderoles i fullets informatius que preveuen repartir pel municipi per donar a conèixer a la gent les conseqüències d'aquesta ampliació.

Així mateix, han remarcat el fet que Binissalem ja té un polígon de 14 hectàrees, "amb naus buides i abandonades i un evident estat de degradació". En aquest sentit, han assenyalat que les voreres estan destrossades, que els carrers presenten esvorancs i que hi ha zones que semblen abocadors, entre altres elements. "Aquesta ampliació implicaria duplicar el polígon existent i perdre 13 hectàrees de sòl rural. Amb això, Binissalem disposaria d'una zona industrial més grossa que tot el poble de Santa Eugènia i que els polígons de Santa Maria i Consell junts", han manifestat. En aquesta línia, han criticat que l'actuació "no respon a cap necessitat de generar més sòl industrial", que ha estat "més de 15 anys latent i que, ara, sense saber ben bé per què, els promotors l'han reactivat amb el beneplàcit de l'equip de govern".

Finalment, el GOB ha insistit a obtenir accés a l'expedient de tramitació urbanística del pla parcial de la segona part del polígon i ha reclamat a l'Ajuntament que iniciï una modificació de planejament per "desclassificar aquest àmbit íntegrament".

stats