Part Forana 08/06/2019

Manacor acull els gegants de Mallorca

El centre de la ciutat s'omple de figures, que acaben dansant a la Bassa

M. Barceló
1 min
Les figures plantades a la plaça de la Mora, instants abans de la desfilada.

ManacorGegants i gegantes arribats de molts pobles de Mallorca han omplit aquest dissabte el centre de Manacor. Ha estat l'avantsala del final de les Fires i Festes, que tindrà lloc aquest diumenge amb la tradicional desfilada de comparses i carrosses a l'avinguda de na Camel·la.

Les figures gegantines han protagonitzat la tradicional plantada a la plaça de la Mora i després han anat en processó fins a la plaça de la Bassa, a través del carrer Lleó XIII, plaça de Sant Jaume i carrer Joan Lliteres.

Aquesta desfilada, la denovena que organitza l'Associació Cultural de Sant Domingo, ha tingut el punt àlgid en fer l'entrada a la plaça de la Bassa, pràcticament plena de gent que ha anat aplaudint cada ball. L'entrada i sortida de les figures han fet les delícies dels més petits, astorats pel pas de les figures.

Un total de 23 gegants i gegantes han participat en la cercavila. Segons ha explicat Antoni Oliver, president de l'Associació Cultural de Sant Domingo, n'han arribat de Llucmajor, Sant Pol de Mar (Barcelona), Campos, Manacor, Felanitx, Lloret, Calvià, Sant Llorenç, sa Pobla i Marratxí.

El canvi habitual de la trobada a Manacor, enguany endarrerida a causa de les eleccions, ha fet que algunes colles que habitualment participen en les Fires i Festes no hi hagin pogut ser. És el cas de les figures de Santa Margalida i d'Artà, però tindran protagonisme a la desfilada de carrosses.

stats