Medi Ambient
Part Forana 16/11/2022

La futura llei de la Serra limitarà les proves esportives de motor

El Consell de Mallorca ha proposat a ajuntaments i entitats restringir el nombre de ral·lis

1 min
La Pujada al Puig Major a l'octubre de 2022.

PalmaEl Consell de Mallorca ha proposat que la futura llei de la Serra limiti les proves esportives de motor. Una iniciativa que s'ha valorat de manera positiva en una reunió mantinguda aquest dimecres amb els ajuntaments, els representants de les federacions esportives de Mallorca i entitats com Tramuntana XXI. En general, les institucions implicades han considerat que serà una proposta "ben rebuda pels veïns que fa anys que es queixen dels renous i dels inconvenients d'aquestes proves".

Precisament, el passat 29 de setembre, dos dies abans de la Pujada al Puig Major, el Grup Balear d'Ornitologia (GOB) demanà a la Conselleria de Medi Ambient i Territori que intervingués per garantir que les proves automobilístiques que discorren per espais naturals protegits se sotmeten a adequats procediments d’avaluació de repercussions ambientals, tant si l’asfalt forma part de l’espai protegit com si n’està exclòs.

Per al pròxim 2023 hi ha programades 14 proves per la serra de Tramuntana, tot i que, des del Consell han explicat que fins que la proposta legislativa no sigui aprovada al Parlament, es continuarà amb el calendari de proves esportives aprovat recentment. Aquest s’haurà d’adaptar al text de la llei un cop entri en vigor.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha afirmat que "des de principi de legislatura, feim feina per reduir els comportaments incívics en l’àmbit de la Serra que només perjudiquen el benestar dels residents i el medi ambient d'una àrea tan sensible". Per la seva banda, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha assenyalat que tal com s'ha fet amb el procés participatiu per elaborar la llei Serra, l'objectiu de la reunió d'avui és escoltar i recollir el parer dels agents implicats.

stats