Un espectacle de danses obre el programa de Manacor al voltant del Dia de les dones

Les activitats comencen diumenge i acabaran el 12 d'abril

Amb un programa que comença aquest diumenge, dia 3 de març, i no acaba fins al mes d'abril, el municipi de Manacor se suma a la commemoració del Dia internacional de les dones, el proper 8 de març. Aquest diumenge a les 11.30 h a la plaça de les Perleres, el Col·lectiu de Dones de Llevant farà un homenatge a les dones i la dansa, un acte que tindrà en compte des de les danses rituals i tradicionals fins al ball contemporani.

Dimecres, dia 6 de març, a partir de les 16 h, els professionals que fan feina amb joves podran acudir a la formació 'Educar per transformar. El teatre fòrum com a eina per treballar la igualtat de gènere amb els joves'. Les persones interessades poden inscriure-s'hi fins dia 4 de març a espaidonesmanacor@ conselldemallorca.net.

Teatre amb perspectiva de gènere

Dijous, dia 7 de març, el microteatre inundarà diversos espais de Manacor. I és que l'alumnat de l'IES Manacor ha creat cinc obres amb perspectiva de gènere que es representaran a diversos espais de Manacor. L'endemà, divendres dia 8 de març, a les 12 h a la plaça de la Bassa, tindrà lloc la concentració en suport de la vaga feminista. I dissabte dia 9 de març a les 9.30 h a l'oficina municipal de Portocristo, començarà el curs de defensa femenina destinat a dones a partir de 16 anys.

Dimarts dia 12 de març a les 18 h a la biblioteca de Manacor, els infants a partir de 3 anys podran assistir al contacontes 'Na Valentina de colors'. L'endemà, dimecres dia 13 de març, a partir de les 19.30 h a l'Espai na Camel·la, els més grans podran assistir a la taula rodona 'Dones a l'atletisme, avenços i metes a assolir'.

A més a més, dissabte dia 9 d'abril a les 20 h, s'inaugurarà a l'edifici del carrer Major 22 l'exposició 'Huellas de mujeres geniales'. I dimarts dia 12 d'abril al mateix lloc i també a les 20 h, es presentarà el llibre 'Pioneres, dones que han obert nous camins. Sempre hi hem estat!'.

Pla d'igualtat

Des de l'Ajuntament, la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Maria Isabel Bauzá, destaca la feina en l'àmbit de la dona. "Hem posat en marxa el Pla d'igualtat, disposam d'una tècnica especialista i enguany, amb diverses entitats, hem preparat un programa centrat en Manacor que unifica les activitats que celebram al voltant del Dia internacional de la dona".