Part Forana 08/03/2019

Escorca s'agermana amb el municipi alemany de Forstinning

L'Escolania de Lluc i l'Orquestra de Cambra de l'Escolania actuen com a ambaixadors

Ara Balears
1 min
El batle d'Escorca, Antoni Solivelles, i l'alcalde de Forstinning, Rupert Ostermair, sostenint el document d'agermanament.

LlucEscorca i el municipi de Forstinning, situat a l'estat federal de Baviera, han signat un acord d'agermanament entre els dos pobles al municipi alemany. La delegació mallorquina va ser rebuda per l'alcalde de Forstinning, Rupert Ostermair.

El batle d'Escorca, Antoni Solivelles, va aprofitar aquest viatge per assistir a una sèrie de concerts que va celebrar l'Orquestra de Cambra de l'Escolania de Lluc en aquella localitat, que varen ser un tot un èxit entre el públic assistent.

L'acord entre ambdós municipis ha estat possible gràcies als contactes que han sorgit amb Forstining a causa de les diferents actuacions que han realitzat al poble alemany l'Escolania de Lluc i la seva orquestra de cambra.

Antoni Solivellas destaca que "com a batle d'Escorca sempre he ressaltat la funció essencial d'ambaixadors culturals que realitza l'Escolania de Mallorca i Escorca. També vull agrair la feina de Joan Comas, encarregat de les actuacions de l'Escolania, que ha aconseguit aquests contactes entre famílies per poder realitzar els intercanvis".

En el marc de l'acord i dintre de les possibilitats de les dues comunitats, s'estableix que ambdues s'esforçaran per promoure i desenvolupar les relacions en l'àmbit humanitari, cultural, econòmic, turístic i esportiu. Per això, es posarà èmfasi en la unió de joves a través de la participació individual i familiar.

Intercanvi cultural

Les activitats que es recullen en l'acord són: visites d'ambdues delegacions, i d'organitzacions i associacions; intercanvi estudiantil i cooperació entre associacions escolars; possibilitat d'acollir estudiants en l'àmbit escolar; intercanvi cultural; activitats turístiques; competicions esportives i col·laboració entre biblioteques i museus.

stats