Felanitx
Part Forana 08/11/2023

Educació es compromet a construir una escola nova a Felanitx

El conseller Antoni Vera visita tots els centres del municipi i anuncia que abans d’acabar l’any es licitarà el projecte pel nou col·legi

Sebastià Vanrell
3 min
CEIP s'Horta

PalmaLa conselleria d’Educació licitarà, abans d’acabar l'any, la redacció del projecte per a construir una nova escola a Felanitx. El conseller Antoni Vera ha visitat aquest dimecres tots els centres educatius del municipi: CEIP s'Algar de Portocolom, CEIP Reina Sofia de s'Horta, CEIP Migjorn de Cas Concos, l'IES Felanitx, CEIP Joan Capó i el centre concertat des Lledoner i ha assumit compromisos de millora d'infraestructures o de dotació de personal, especialment per a l'Atenció a la Diversitat (AT).

“El compromís més gran que assumim amb el municipi de Felanitx és la posada en marxa de la nova escola, ja que ens hem trobat que no hi havia res fet. Per això assumim el compromís de licitar, abans de final d'any, l'elaboració del projecte i d'aquesta manera l'any vinent ja poder licitar les obres i poder veure que en aquest mandat la nova escola sigui una realitat”, ha dit Vera.

Per la seva banda la batlessa de Felanitx, Catalina Soler (PP), ha volgut agrair “l'atenció que ha tengut el conseller”, i ha afegit que “llarg de la visita hem acordat la signatura d'un conveni amb la Conselleria per a nosaltres poder fer els projectes que requereix cada centre i perquè el Govern aporti la quantia econòmica”.

Soler també ha volgut assenyalar que “hem posat de manifest que durant la passada campanya electoral va haver-hi moltes promeses per part d’altres partits, però cap fet. Per posar un exemple, la coberta del pati de l'escola Joan Capó, on ni tan sols hi havia el projecte redactat. Per tant, aquesta serà la legislatura dels fets i en aquests quatre anys es veurà el canvi que havíem promès”. A la visita també hi ha assistit la regidora d'Educació, Marina Obrador, el gerent de l'IBISEC, Mateu Suñer, la inspectora educativa dels centres i, en un moment o altre de la visita, la regidora de Portocolom, Melania Mesquida i el tinent de batlessa, Jaume Monserrat.

Centre a centre

 L’equip directiu de s’Algar de Portocolom ha reivindicat la dotació de l'espai de la cuina per a poder elaborar el menjar allà mateix i la millora de la calefacció. Més recursos per a l'atenció a la diversitat o per a les necessitats emocionals dels alumnes. El CEIP Reina Sofia de s'Horta ha sol·licitat construir una coberta per a la pista esportiva de la part alta del centre i millorar-ne l'accés.

Al centre de Cas Concos, un dels principals problemes és la manca d'espai d'aparcament pels vehicles a l'hora de l'entrada i la sortida de l'escola. Sobre aquesta qüestió l'Ajuntament ja treballa amb el departament de Carreteres del Consell de Mallorca, que és a qui pertoca col·laborar per a trobar una solució. En aquest cas l'Ajuntament serà qui mirarà d'habilitar un solar adjacent al pati per ampliar.

A Felanitx, els professors del centre Joan Capó han tengut ben clares les seves reivindicacions: trobar una solució al lucernari que hi ha al rebedor d'entrada, ampliar la porxada existent del pati, la insonorització d'algunes aules o la renovació de les espatlleres de l'aula d'Educació Física. Al centre de la Cooperativa es Lledoner, l'equip directiu ha traslladat al conseller la necessitat de millorar les ajudes i la dotació econòmica per Atenció a la Diversitat i la de donar un impuls als estudis de Formació Professional del centre.

 Finalment, la visita a l'IES Felanitx ha servit per corroborar la necessitat de diferents actuacions urgents en uns edificis que en part foren construït fa 50 anys. Canviar una vella escala d'emergències de ferro inutilitzada, solucionar el problema de goteres del gimnàs del centre o el manteniment de rajoles de les parets.

stats