Part Forana 26/10/2021

Ciutadans perd tres regidors de la Part Forana en un dia

La formació titlla de "lamentable" i "vergonyosa" la fuita dels edils de Calvià, Llucmajor i Sineu

2 min
L'edifici de l'Ajuntament de Calvià.

Palma"El que em sembla lamentable a mi són els seus paperillos". És la declaració de Pere Joan Jaume, tinent de batle de Sineu i un dels tres regidors que aquest dilluns han presentat la renúncia com a membres de Ciutadans, juntament amb la regidora de Calvià, Gaël Thyus, i el regidor de Llucmajor, Ginés Sáez. La formació ha qualificat les dimissions de "vergonyoses" i "lamentables", perquè "denigren la política als nivells més ínfims", segons un comunicat que ha emès Ciutadans Balears després de l'anunci de les fuites.

El partit taronja ha reclamat l'acta de regidors als tres exmembres perquè "entrin els següents en la llista i desenvolupar el programa i les propostes de Ciutadans per a Llucmajor, Calvià i Sineu pels quals varen ser triats". El tinent de batle de Sineu, Pere Joan Jaume, ha explicat a l'ARA Balears que continuarà exercint el seu càrrec com a regidor no adscrit. Jaume assegura que el seu pacte amb el PP de Sineu, amb qui governa al Consistori, no perilla, perquè el seu compromís "és amb el municipi, amb els sineurs i sineueres".

Pel que fa al regidor de Llucmajor, Ginés Sáez, que també forma part de l'equip de govern del Consistori, ha afirmat a aquest diari que no té intenció d'abandonar el càrrec. De la mateixa manera, la regidora de Calvià, Gaël Thyus, ha assegurat en el seu comunicat que exercirà com a regidora independent.

Per la seva banda, Ciutadans ha "lamentat, condemnat i rebutjat aquest tipus de comportaments", i ha afegit que els regidors d'aquests municipis han traït la Carta Ètica del partit. Jaume ha insistit que aquesta crisi és "la crònica d'una mort anunciada". A més, ha recalcat que "no se sent identificat" amb la formació taronja a causa dels moviments en els càrrecs autonòmics i estatals. "El projecte ja no és el que era des de fa temps", ha dit.

stats