Sineu
Part Forana 17/11/2023

Denuncien l'Ajuntament de Sineu per presumptament exterminar una dotzena de coloms cada dia

La formació animalista ha interposat una denúncia davant la Fiscalia perquè investigui el cas

1 min
Ajuntament de Sineu

PalmaLa formació animalista Progreso en Verde ha denunciat davant la Fiscalia l'Ajuntament de Sineu per un presumpte cas "d'extermini" de coloms. Segons ha informat el partit, recentment el Consistori anuncià la decisió, després que el municipi estigués patint el que l'Ajuntament considera una "plaga" d'aquestes aus.

Per això, Sineu decidí col·locar gàbies per caçar i matar aquests animals pel malestar que provocaven a la població, amb renou, brutor al carrer, damunt el mobiliari urbà i alguns establiments. Posteriorment, els coloms sacrificats s'entreguen a entitats com Natura Parc per donar de menjar a altres animals carnívors. La formació animalista recorda que aquest fet no està permès per diverses lleis que prohibeixen l'ús de pràctiques letals per controlar la població dels animals, com ara la Llei del patrimoni natural i la biodiversitat o la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals, entre d'altres.

En aquest sentit, consideren que és "absolutament vergonyós", tot i que apunten que "no els sorprèn" per part d'un municipi governat pel PP. "Tant que parlen de respecte a les lleis i ells són els primers que no les compleixen", ha dit el president de l'entitat, Guillermo Amengual. En aquest sentit, ha alertat que si la pràctica es va iniciar el mes d'octubre, es podrien haver sacrificat al voltant de 1.200 coloms. Per tot plegat, han sol·licitat a la Fiscalia que iniciï una investigació i se sancioni amb la pena corresponent.

stats