Reforma
Part Forana 25/01/2023

L'Ajuntament de Sineu assegura que replantarà tots els arbres que no tinguin la soca podrida

L'oposició critica que de moment s'hagin arrabassat les moreres de la via circumval·lació i tem pel futur dels lledoners

2 min
Soca tallada d'una de les moreres de la via de circumval·lació de Sineu.

PalmaL'Ajuntament de Sineu justifica que s'hagin arrabassat les moreres de la via de circumval·lació perquè tenien la soca podrida i no era possible tornar-los a sembrar en un altre espai municipal. Segons ha informat el batle, Tomeu Mulet, "el tècnic municipal va informar que aquests arbres, si els haguéssim tornat a sembrar, no haurien aferrat, i, de fet, quan els operaris els han arrabassat, s'ha comprovat que tenien podridura a la soca". Aquesta solució contrasta amb la que es va adoptar durant la reforma del primer tram del passeig. "Les moreres d'aquell tros eren arbres joves, les vàrem arrabassar amb les arrels i les tornàrem a sembrar a la plaça del marcat fa més d'un any. Passat el temps hem comprovat que tots aquests arbres han aferrat i a l'estiu passat tots tragueren fulles", afirma el batle.

La desaparició d'aquest arbres i el seu canvi d'ubicació (una quarantena se'n veuen afectats) és a causa de les obres que han d'adaptar les voreres d'aquesta via al Decret d'Accessibilitat Universal. "Les arrels dels arbres han aixecat el paviment en alguns trams de la vorera, i això fa que l'espai per als vianants hagi tornat molt estret. Tenim la voluntat de conservar el màxim possible d'arbres, però han de ser compatibles amb el pas de persones. Allò cert és que al tram del pou Llavoner es conservaran tots els lladoners perquè hi ha amplària a bastament. Altres exemplars que haurem d'arrabassar els sembrarem al solar de la mateixa via que tenim llogat i que s'utilitza com a aparcament", manifesta el batle.

Els operaris aquests dies arrabassen les morere i en fan llenya.

Davant l'arrabassada dels arbres, Més per Sineu es pregunta en un comunicat "si és possible que l'equip de Govern no hagi trobat un lloc per trasplantar les moreres". Segons el candidat d'aquesta formació a les properes eleccions municipals, Andreu Matas, "haver fet desaparèixer aquests arbres contribueix al canvi climàtic i romp l'estètica del poble". "Com fa comptes l'equip de Govern tornar a sembrar els arbres si ja n'ha fet estelles?", es demana Matas.

Comiat dels lladoners

Segons el batle, les obres faran que les voreres siguin planes i s'hi deixarà una pastera enjardinada a la vorera i que la separarà el pas de vianants del trànsit. "El model a seguir a la ronda és el tram ja reformat entre la carretera de Lloret i el quarter de la Guàrdia Civil", ha dit el batle.

stats