Sant Joan
Part Forana 21/06/2023

Des dels Despistaos a rebre la flama de la llengua: els plans per a la nit de Sant Joan a Mallorca

Els plans per celebrar la nit més màgica de l'any a l'illa van més enllà d'anar a sopar a la platja

3 min
Celebració de la Flama del Canigo a Alaró.

SóllerSi aquest cap de setmana no ets a Menorca per gaudir del Sant Joan més emblemàtic de les Balears, no pateixis. Aquí et deixam una guia de tots els plans que pots fer a Mallorca el pròxim divendres a vespre durant la nit més màgica de l'any. Des d'un concert de Despistaos a Calvià fins a rebre la flama de la llengua als pobles del Pla, passant pels habituals sopars damunt les platges com el de la cala a Deià.

Alaró

El municipi celebra com cada any la festa de la Flama del Canigó. Arrancarà a les 17.20 hores amb la recepció de la flama a la cantonada de l'Avinguda i el carrer del Camp Roig i s'arribarà fins al pati de l'Ajuntament, on es llegirà el manifest. Una hora més tard arrancarà la pujada al castell per sopar-hi de trempó, llegir el pregó i encendre la flama. L'acte conclourà amb un concert.

Calvià

També com és habitual, Cadena 100 organitza una nit musical al nucli calvianer de Santa Ponça. Amb Despistaos com a cap de cartell, però també amb l'actuació de La Canción del Verano, la plaça de la Pinada acollirà a partir de les 21.30 h de la nit de divendres aquest esdeveniment. L'entrada serà gratuïta.

No només això, a Calvià també es podrà gaudir d'una festa amb temàtica dels anys vuitanta. Serà a la platja del Carregador, a Palmanova. Hi actuarà la batucada, grups musicals i també discjòqueis. La bauxa començarà a les 20.30 h i s'estendrà fins més enllà de la mitjanit.

Costitx

La flama del Canigó també passarà per Costitx. Si vols anar a rebre la llengua, a les 19.30 hores sortirà de la plaça del Morer fins a arribar a l'Ajuntament. Allà es llegirà un manifest i llavors es podrà gaudir de la sonada dels xeremiers i d'un concert oferit pels més petits del poble. A més, l'Ajuntament oferirà, al final, un petit refrigeri. Vine a rebre la llengua.

Deià

I a la Tramuntana, el Sant Joan se celebrarà amb havaneres. Divendres al vespre a la cala de Deià es podrà gaudir de la música de Ben Trempats. Començarà a les 20 hores a la platja, però abans hi ha convocatòria popular per fer l'habitual nedada conjunta (18 hores). Des de l'Ajuntament han recordat que el sopar i la beguda s'ha de dur de casa.

Lloret de Vistalegre

Com a la resta dels pobles del Pla, a les 19 h la flama del Canigó arribarà a Lloret. Serà a Es Pou i farà un recorregut fins a l'Ajuntament, on es llegirà també un manifest. L'horabaixa estarà ambientat amb els xeremiers i actuació de gegants.

Muro

A Muro el Sant Joan se celebrarà amb un correfoc. Serà conjunt per adults i infants amb els dimonis de Capocorb de Llumajor i els de sa Filoxera de Binissalem. La festa del foc arrancarà a les 22 h a l’Antiga Escola Graduada del municipi. Llavors, a partir de les 22.30 h comença la revetlla i nit de ball amb la banda de música Unió Artística Murera. Cap a la mitjanit els joves podran gaudir de bauxa amb disjòqueis i grups de música.

Ses Salines

Com sempre, a la Colònia de Sant Jordi de ses Salines, el vespre de dia 23 de juny hi haurà un correfoc. Serà a la platja de Cala Galiota, on a partir de les 22 h actuaran els Dimonis de sa Cova des Fossar. Una hora més tard, a les 23 h, hi haurà un concert de grup a càrrec de Tardes en el Café.

Santanyí

Al nucli de Portopetro (Santanyí) faran un gran sopar a la fresca tots plegats. Serà al Moll Vell i hi ha dress code: tothom ha d'anar vestit de blanc o, almenys, ha de dur algun detall d'aquest color. Abans de sopar, però també al Moll Vell es farà el pregó de les festes de Sant Joan a càrrec de Toni Sureda Martorell.

Per poder anar al sopar s'ha de comprar un tiquet. Es venen a l'Ajuntament i a altres establiments del municipi. En haver sopat, cap a la nit (22 h) arrancarà l'actuació d’havaneres amb el grup Arpellots, i hi haurà rom cremat.

Sant Joan

A les 20 hores del divendres al municipi de Sant Joan, sortirà la Dragona de Son Juny a les 20 hores en el camí cap a Consolació. Una vegada a dalt es durà a terme un espectacle amb els Dimonis de la Factoria de Sota de Santa Maria.

Son Servera

A partir de les 18 hores, a Son Servera es podrà gaudir de l'Horabauxa Kids a la Església Nova. Es tracta d'una ‘revetla’ infantil que inclourà tallers d'artistes i animació infantil amb el grup Cucorba. A partir de les 22 hores, a la plaçadel Mercat, s'iniciarà la Gran Revetla de Sant Joan amb el Trio Aquarius, Àcars del Son, Val Nou i DjSimonet.

stats