La flama del Canigó, símbol de la llengua i la unitat entre els Països Catalans, ha arribat aquest dijous a Alaró procedent del cim d'aquesta muntanya del Pirineu català, per fer el tradicional recorregut pels municipis de l'illa durant la nit de Sant Joan.

En concret, l'acte central s'ha fet al pati de l'Ajuntament d'Alaró, on el poeta Biel Mesquida ha estat l'encarregat de llegir el manifest. Posteriorment, el president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Joan Miralles, ha llegit el discurs de recepció i de lliurament de la Flama. "Simbolitza l'origen de la llengua i també el seu futur", ha explicat a aquest diari. Durant el vespre se celebrarà una tramponada popular i l'escriptor Sebastià Alzamora encendrà el peveter al castell.

De fet, Alaró acull enguany la XXIV edició de la Festa de la Flama de la Llengua, l'origen de la qual es remunta l'any 1907, quan l'alaroner Joan Rosselló de Son Forteza va organitzar dalt del cim del castell una encesa de fogueres per enllaçar Mallorca amb els cims de Montserrat i el Canigó. L'anterior batle, Guillem Balboa, va reiniciar la tradició i el 2017 va anar a recollir-la per primera vegada al Parlament de Catalunya. En l'actualitat, la Delegació de l'Obra Cultural Balear (OCB) a Alaró continua aquesta iniciativa.

La flama del Canigó arriba a Alaró
La flama del Canigó encén el foc de la nit de Sant Joan arreu dels Països Catalans
La flama del Canigó encén el foc de la nit de Sant Joan arreu dels Països Catalans
La Flama del Canigó
La Flama del Canigó
Biel Mesquida ha estat l'encarregat de llegir el manifest conjunt
Públic a l'acte central a Alaró
President de l'OCB, Joan Miralles
stats