Patrimoni
Part Forana 05/04/2023

La concessionària comença a esbucar un dels mollets de Pollença i l'Ajuntament ho paralitza

El Consistori al·lega que no tenen el permís municipal per fer-ho, però no té aprovat el catàleg patrimonial que protegiria aquests elements

2 min
El mollet de Pollença que Costes insta esbucar.

PalmaL'Ajuntament de Pollença ha paralitzat la demolició d'un dels mollets del Port –el del passeig d'Anglada Camarassa– després que l'antiga concessionària de la instal·lació iniciàs el dia anterior les obres per esbucar-lo. Des del Consistori al·leguen que Costes no té la llicència d'obra per executar aquestes actuacions i que podria suposar un impacte mediambiental "irreconduïble". Per això, des de l'Ajuntament demanen que es faci una avaluació "més profunda" dels efectes que podria tenir la demolició en la modificació dels hàbitats: "Una intervenció d'aquesta envergadura en una zona sensible i protegida de la badia requereix els informes i expedients pertinents", ha apuntat l'Ajuntament en un comunicat.

Cal destacar que l'Ajuntament no té aprovat el seu catàleg patrimonial, un document on es podrien incloure els mollets, entre altres elements costaners amb valor patrimonial com les cases d'estiueig, per tal de protegir-los i evitar que Costes els pogués esbucar. D'ençà que l'Ajuntament rebé la notificació de Costes que instava la concessionària a esbucar aquest mollet, ha demanat alternatives a Patrimoni del Consell de Mallorca, tot i que això no és possible, ja que "no tenen pes suficient per ser bé d'interès cultural (BIC); per tant, l'única manera de protegir-los és que estiguin dins el catàleg municipal", han explicat fonts del departament.

El catàleg patrimonial no va obtenir el vistiplau del Consell, la institució encarregada de validar-lo. "S'ha de tornar a començar de zero perquè té múltiples deficiències", han assegurat des de la institució insular. Durant la passada legislatura, encapçalada per Junts Avançam, l'Ajuntament va incloure aquests elements al Catàleg Municipal. No obstant això, l'actual equip de govern (Unió Mollera Pollencina) els va excloure. "Aquest fet, sumat a altres deficiències, va motivar que el Consell no l'aprovàs", han assegurat des de Junts Avançam.

stats