Part Forana 15/03/2022

Costa i Llobera, protagonista de la nova edició de rutes guiades per la Serra

El Consell ha recuperat la iniciativa per a enguany després de l'èxit de participació del 2021

ARA Balears
2 min
Presentació del cicle

Els dos guies culturals experts en la serra de Tramuntana Joan Carles Palos i Tomàs Vibot seran els encarregats d'assistir els recorreguts que es duran a terme entre el mes de març i el mes de novembre per quatre nuclis i set rutes diferents. L'any passat, coincidint amb la celebració del desè aniversari de la declaració de la Serra Patrimoni Mundial Unesco, es varen organitzar aquestes activitats, amb la participació de més de 200 persones.

En concret, el programa començarà el dissabte 19 de març a Puigpunyent, passant per Pollença i fins a Selva, tot cercant els elements patrimonials culturals i etnològics que s'hi amaguen i que han estat cabdals per obtenir la Declaració Patrimoni Mundial Unesco de la Serra.

De fet, Pollença serà el municipi protagonista enguany amb tres de les set rutes, que tindran com a fil conductor temàtic Costa i Llobera, ja que el 2022 se celebra el centenari de la mort del poeta que va cantar a Formentor. Així, després de l'èxit obtingut amb motiu de l'aniversari de la Declaració celebrat el 2021, aquest 2022 tornen amb nous recorreguts pel paisatge cultural de la Serra.

Les rutes

La primera cita s'anomena El naixement de la riera, un itinerari cultural i etnogràfic pels boscos de Son Nét, una possessió de Puigpunyent a partir de la qual es formà a vila. La ruta també tindrà un poc de misteri de caràcter fantàstic amb les llegendes i contes que narrarà el guia cultural i periodista Joan Carles Palos.

Per celebrar l'any Costa i Llobera es faran tres rutes: el camí vell del Far i el puig d'en Fumat, guiades per Palos, i una tercera pel nucli antic de Pollença, Amor de pàtria, seguint les passes de Costa i Llobera, amb el divulgador Tomàs Vibot. A més, es recorreran els municipis de Sóller, amb una Ruta de la invasió, i Selva, amb dues rutes pels seus bells llogarets: El penyal Gros de Biniamar i ses Figueroles de Binibona.

stats