Part Forana 13/11/2022

Les cossieres d'Inca surten a ballar per segona vegada, a la festa de Santa Maria la Major

Si a l'abril foren dues dones les que conformaven els Cossiers de la Revetla d'Inca, juntament amb quatre homes, en aquesta ocasió la composició ha estat paritària

1 min
Les cossieres d'Inca surten a ballar per segona vegada

PalmaLes cossieres d'Inca han participat aquest diumenge en el ball que s'ha fet a l'església de Santa Maria la Major, amb motiu de la festivitat de la patrona del municipi del Raiguer. Aquesta és la segona vegada en la història que hi ha presència femenina en els Cossiers de la Revetla d'Inca, després del 17 d'abril passat, el dia de l'ofici de Setmana Santa.

A més, si a l'abril foren dues dones les que sortiren a ballar, juntament amb quatre homes, en aquesta ocasió la composició ha estat paritària: tres homes i tres dones, en una aposta per la igualtat. Concretament, han estat les cossieres Xesca Maria Pons, M. Àngels Espejo i Assumpció Codony.

Les cossieres d'Inca surten a ballar per segona vegada

Fins a aquest any, les dones només tenien reservat interpretar el paper de la dama –un fet que es va recuperar el 1992, ja que abans també la interpretava un home. Així, només podien ballar cada dos anys i mig, ja que els cossiers només surten dos cops a l'any: el ja esmentat dia de l'ofici de Setmana Santa i el de Santa Maria la Major.

stats