Part Forana 07/09/2022

El cordó policial a la processó de la Beata, la font de conflicte que va provocar els crits de "fora, fora"

Un missatge advertint el cap de Policia de possibles amenaces a la seguretat de la protagonista de la celebració, va fer que s'aplicàs aquesta mesura

2 min
Les millors imatges de la processó de la Beata a Santa Margalida

PalmaLa processó de la Beata és una de les festes més tradicionals de Mallorca, que culmina amb la trencadissa. Diumenge passat, dia de la processó, com recull un vídeo que circula per les xarxes socials, en el moment de donar l'obsequi al batle, Joan Monjo, es va formar un cordó policial entre els dimonis i Monjo, fet que va provocar que se sentissin crits de "fora, fora" entre els dimonis.

Així com ha explicat la colla dimonis aquest dimecres, després d'una reunió amb el regidor de Festes, Joan Quetglas, i el cap de Policia, Manuel Gallardo, el cordó policial fou la causa del conflicte, "el detonant que els dimonis ens alteràssim". Gallardo sosté que va rebre un missatge en què se li sol·licitava la intervenció "per la seguretat de la Beata", tot i que fonts del PSOE de Santa Margalida, a través del seu portaveu, Xisco Bergas, afirmen que "és una cosa inèdita, els dimonis no l'amenaçaven i mai no ho han fet".

El batle del municipi, en declaracions a l'ARA Balears, va acusar els socialistes de generar la polèmica perquè "ja volen començar la campanya electoral". Fins i tot, afirmava que el grup de l'oposició estava darrere els crits de "fora, fora". Sobre si dur un cordó policial era adequat o no, Monjo es justifica perquè els dimonis van ocupar un lloc "reservat per trencar les gerres, van voler estar massa a prop de la Beata i se n'havien d'allunyar".

"No era necessari ni el cordó ni que la festa acabàs d'aquella manera", critica Bergas. Abans de trencar la darrera gerra, moment en el qual finalitza la processó, la Policia va obligar la Beata a retirar-se davant la confusió dels presents, donant per acabada la celebració. Així i tot, els dimonis van acudir a Ca les Monges per fer la darrera trencadissa davant la Beata. Però en una entrevista a IB3, Monjo va menystenir els incidents qualificant-lo de "problemes tècnics".

stats