Política
Part Forana 07/03/2023

El Consell de Mallorca manté la parcel·la mínima de dues quarterades per construir en rústic

El ple donà suport a la proposta d'El Pi de no modificar la normativa vigent

1 min
La parcel·la mínima per a construir és de dues quarterades.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha donat suport aquest dijous a una iniciativa d'El Pi per mantenir les dues quarterades de parcel·la mínima per construir en sòl rústic. "Volem que es doni una seguretat als propietaris de les finques que podran construir com fins ara i defugir les inseguretats i l'allau de sol·licituds d'obra que estan duent a terme pels rumors de voler abaixar aquesta parcel·la mínima", ha declarat la portaveu d'El Pi al Consell, Xisca Mora.

La portaveu ha reivindicat que "els mallorquins han de poder fer ús de les seves finques i construir casa seva". "De fet, és necessari llevar traves burocràtiques que només es tradueixen en més maldecaps per a la ciutadania", ha conclòs. Cal recordar que, segons marca la llei, en dues quarterades es pot construir fins a un 3% d'aquest espai.

La proposta d'El Pi ha sorgit arran de la iniciativa de MÉS, que plantejava un canvi en la normativa urbanística per tal de restringir-la, però amb l'aprovació d'ahir el Consell ha blindat la parcel·la mínima construïble en rústic en dues quarterades.

stats