FIRA ARTESANA

El comerç local d’Algaida treu al carrer el seu art i agroalimentació

Si les fires més tradicionals solen donar cabuda a tot tipus de producte, Algaida vol ser més selecte, almanco una vegada a l’any

Si les fires més tradicionals solen donar cabuda a tot tipus de producte, Algaida vol ser més selecte, almanco una vegada a l’any. Per això, des de fa cins anys organitza a mitjan primavera la seva particular fira artesanal, on els comerços locals i artesans del municipi poden exposar i vendre els seus elaborats. Ahir tingué lloc la cinquena edició d’aquesta mostra , que aconseguí reunir una quarantena de mostradors amb productes variats, la majoria fets a mà. L’espai firal envoltà l’església i n’omplí la placeta: el carrer del Rei i el del Bisbe en foren els ramals expositors.

L’art fet amb traça, els queviures ecològics, la mel, els vins de la zona, la cervesa de marca pròpia, sucs naturals fets al moment, a més de molta rebosteria i també embotits tradicionals, sumats a una varietat d’elaborats de caça, empentaren una mostra de segell autèntic. Ahir es podia tastar el producte local en un ambient de tradició.

L’escultura metàl·lica Arbre de la Ciència, de Joan Verdera, vora el portal de l’església, fou una de les peces artístiques més cridaneres de la mostra algaidina, que enguany presentava una referència a l’Any Llull. L’emissora municipal Titoieta Ràdio emeté en directe una programació especial amb motiu de la fira artesana, i a la plaça Major es realitzaren activitats d’entreteniment, al matí i a l’horabaixa.

Amb aquesta nova edició de la fira local, l’Associació Artesana d’Algaida i l’Ajuntament aconseguiren oferir al visitant una bona imatge del comerç del municipi, que a través de la diversificació i la divulgació de la qualitat dels seus productes cerca una millor dinamització econòmica.