Part Forana 24/01/2022

El Govern promet construir més de 400 habitatges públics aquest any

La presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller de Mobilitat, Josep Marí, i la presidenta del Consell, Catalina Cladera, han assistit a l'inici de les obres de dues promocions a Marratxí

ARA Balears
2 min
La construcció és el sector amb més sinistralitat laboral a Balears.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i la presidenta del Consell, Catalina Cladera, han posat aquest dilluns la primera pedra de les dues primeres promocions d’habitatge públic que es construiran a Marratxí amb un pressupost de tres milions d'euros. Les obres dels habitatges, 34 en total, s'han començat al carrer de Juli Ramis i estaran finalitzades l’abril del 2023. En total, el Govern assegura acabar el 2022 amb 469 habitatges públics entregats.

En concret, les previsions de l’Ibavi són acabar, entre enguany i l'any que ve, 747 nous habitatges. Aquests, s'han de sumar als pisos incorporats al parc públic pel Govern a través de fórmules com el tanteig i retracte o la cessió forçosa d’ús de grans tenidors.

Pel que fa a la problemàtica de l'accés a l'habitatge, la presidenta ha reconegut que "queda molt de camí per recórrer", però ha assegurat que hi ha voluntat política del Govern" i ha promès acabar la legislatura amb un 64% més d'habitatges de protecció pública a les Illes Balears. De fet, Armengol ha insistit que "mai se n'havia construït tant com ara", combinant obra nova amb altres mecanismes "que ens han fet ser referents estatals, com la cessió de grans tenidors o el tempteig i retracte".

Pel que fa a la promoció de Marratxí, Armengol ha valorat la cessió de dos terrenys per construir-hi per part de l'Ajuntament: "No són tots els ajuntaments que cedeixen sòl per fer-hi habitatge públic". Al primer dels solars, situat al número 5 del carrer de Juli Ramis, s’hi construiran 12 habitatges, un dels quals serà adaptat, mentre que al mateix carrer, entre els números 22 i 42, s’hi faran 22 habitatges més en un edifici de planta baixa i un pis.

stats