Part Forana 11/03/2020

Comencen les obres per reparar les destrosses causades pel temporal Glòria al passeig de Cala Gat

Es preveu que estiguin acabades el mes de juny

Ara Balears
1 min
La platja de Cala Millor ha perdut quasi tota l'arena i s'ha convertit en un pedregar. / AJUNTAMENT

PalmaLes obres de reparació del passeig de Cala Gat han començat aquest dimecres i es preveu que finalitzin el mes de juny, i la inversió prevista, segons ha anunciat l'Ajuntament de Capdepera, serà de poc més de dos milions d'euros. Les obres s'han iniciat dos dies després que el govern espanyol autoritzàs Capdepera a reparar els danys causats per la tempesta Glòria.

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha anunciat que si bé les obres no estaran acabades per Setmana Santa, sí que ho estaran el pròxim mes de juny. Fernández, que ha estat present a la zona per veure com s'iniciaven les obres, ha volgut agrair a la gent del poble les mobilitzacions que han duit a terme perquè es pogués aconseguir l'autorització de l'Estat per començar la restauració del passeig. "És un dia molt important, en què es finalitza la discusió de qui tenia la responsabilitat d'arreglar el passeig", ha destacat el batle de Capdepera.

Pel que fa a les obres del passeig de Cala Rajada, l'Ajuntament ha subratllat que finalitzaran aproximadament d'aquí a un mes. La reparació tindrà un cost de 600.000 euros.

Així, l'autorització del govern espanyol permet arreglar els desperfectes causats per la borrasca a les zones de Cala Gat i Cala Rajada. A més, per la concessió administrativa que dona la titularitat dels passejos a l'Ajuntament, aquest es beneficiarà d'una subvenció del 50% sobre les despeses derivades de les obres de reparació. Segons el Consistori, la meitat de les obres les pagarà Madrid i "hem demanat al Govern i el Consell que assumeixen l'altre 50%", ha afirmat Fernández.

stats