Els dos centres de dia de Manacor incorporen el servei de terapeuta

Ha estat impulsat per l'IMAS, però l'Ajuntament es compromet a mantenir-lo els propers anys

Els dos centres d’estades diürnes que gestiona l'Ajuntament de Manacor, situats a Portocristo i a la ciutat de Manacor, han incorporat una terapeuta ocupacional als equips humans que tenen cura de les trenta-sis persones majors que en són usuàries. D’aquesta manera, s'ha ampliat el ventall d’activitats que s'ofereixen als majors durant les seves estades als centres de dia. L'objectiu és potenciar-ne les capacitats motores i cognitives, explica la regidora de Serveis Socials de Manacor, Maria Isabel Bauzà.

La regidora de Serveis Socials ha visitat els dos centres acompanyada de la coordinadora del departament, Alba Frechilla, per informar els treballadors que la intenció de l’Ajuntament és consolidar aquest nou servei, "ja que la figura de terapeuta ocupacional, que ara ha començat, la tenim aquí durant nou mesos gràcies a una ajuda de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), però estam disposats a fer un esforç des de l’Ajuntament per assumir aquest servei al llarg dels anys". Així, a partir d’ara, l'equip de professionals dels centres d'estades diürnes del municipi estarà format per treballadors socials, infermers, fisioterapeutes, tècnics sociosanitaris, auxiliars de serveis i cuina, a més de la nova terapeuta ocupacional.

Dos centres i 36 places

L’Ajuntament gestiona dos centres d’estades diürnes, un a Manacor i l'altre a Portocristo, els quals tenen capacitat per atendre 18 persones cadascun de les 7.45 h a les 18 h. Els objectius que persegueixen tots els professionals que hi fan feina són "el manteniment de l'autonomia personal de tots els usuaris i la prevenció del deteriorament de l'estat de salut mitjançant activitats terapèutiques i rehabilitadores, a més de la descàrrega emocional i física que suposa per als familiars i cuidadors, ja que els permet descansar i els facilita la conciliació laboral i familiar", concreta la regidora de Serveis Socials.

Per accedir als serveis dels centres de dia, de manera permanent o de manera temporal, es pot demanar informació al telèfon 971849100 (ext. 5000).