Part Forana 18/09/2017

Capdepera convoca enguany 30 ajuts de 1.200 euros per a universitaris

Ja són 10 les empreses locals que se sumen a la campanya de suport a la formació

M. Barceló
2 min
Representants de les empreses que participen en el pla d'ajuts i el batle, després de signar el conveni de col·laboració.

CapdeperaEls universitaris de Capdepera podran accedir enguany a un total de 30 ajuts per pagar una part de les despeses de la carrera. L'Ajuntament ha convocat la sisena edició dels Ajuts a Estudis Universitaris, que té la participació de 10 empreses que aporten tres beques de 1.200 euros cadascuna. Un total de 28 ajuts van destinats a estudiants de grau i dos a estudiants de màster. Es tracta d'una iniciativa pionera a la qual cada any se sumen més empreses gabellines.

Ja s’han publicat les bases dels ajuts, als quals enguany s'han sumat dues empreses noves: Miquel Riera Construcciones i Rebalim SL. En total, són deu les entitats mercantils que lliuren aquestes beques als estudiants gabellins: Aguas Capdepera SA, Associació Hotelera de Capdepera, Grup STeH, Electro Hidraúlica Llevant SA, Predi Son Jaumell (Viva Hotels i Prinsotel), Playas de Capdepera SL, Morey Esteva SL, Angels Bolero SL, Rebalim SL i Miquel Riera Construcciones SL. L'Ajuntament i les empreses ja han signat el conveni de col·laboració que regula la concessió de les ajudes.

Al web municipal www.ajcapdepera.net es publica tota la documentació que cal presentar per tal d'optar a la convocatòria. Per poder accedir als ajuts, a més de ser bons estudiants, també s'ha acreditar la renda familiar per tal d'avaluar les dificultats d'accés als estudis escollits per cada candidat.

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds es poden lliurar fins al proper 10 de novembre a les oficines municipals (Ajuntament i/o Centre Cap Vermell) de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Com és habitual, és l'Ajuntament el que s'encarrega de tota la part administrativa de la convocatòria. En cas de no haver-hi sol·licituds de màster, es dedicaran els ajuts als estudiants de grau i, en cas d'haver-hi menys sol·licituds d'ajuts per estudiar graus, aquests es podran destinar a màster.

Enguany té lloc la sisena convocatòria d'aquestes ajudes, que s'iniciaren el 2012, en plena crisi econòmica, amb l'Ajuntament com a part principal a l'hora de motivar les empreses locals en la formació dels estudiants gabellins. Des de llavors, el nombre d'entitats que s'han sumat a la iniciativa ha anat augmentant, la qual cosa, segons l'equip de govern municipal, demostra la sensibilitat de les empreses del municipi per fer possible els somnis de molts estudiants amb pocs recursos econòmics.

stats