Part Forana 29/03/2016

Calvià i Formentera incentiven ajudes econòmiques per a l'educació

La localitat mallorquina crearà una xarxa de reutilització de llibres per fer front a l'alt cost del material escolar. Per part seva, el Consell de Formentera atorgarà vuit beques per a estudis superiors

M.g.
2 min
El Govern destinarà el curs que ve 10 euros per alumne i curs a Primària i 13 a Secundària.

PalmaRebaixar la càrrega econòmica escolar per al curs 2016-2017. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat l'Ajuntament de Calvià per fer front a un dels problemes més recurrents de l'àmbit educatiu: l'alt cost dels llibres de text. En concret, el Consistori s'ha reunit amb les AMPA del municipi per elaborar un programa de reutilització de llibres.

Es pretén aprofundir, segons destaca l'Ajuntament, en la idea de la sostenibilitat i garantir la igualtat d'oportunitats en el marc d'un sistema educatiu de qualitat. A més a més, afegeix el Consistori, es pretén "fomentar els valors de la conservació responsable del material i els llibres, la cooperació, la solidaritat i la capacitat de saber compartir els recursos disponibles". En aquest sentit, Calvià vol construir un teixit social en el centre escolar per promoure aquesta cooperació entre famílies, professorat i alumnat.

En la reunió, l'AMPA del centre Jaume I va explicar la seva experiència, que ha iniciat aquest curs. Ha estat un primer acostament i es preveu continuar treballant en aquesta direcció.

Formentera atorgarà vuit beques per a alumnes d'estudis superiors

També per ajudar les famílies en termes d'educació, el Consell de Formentera atorgarà vuit beques per a alumnes d'estudis superiors per al curs 2015-2016. La consellera d'Educació, Susana Labrador, ha explicat que constaran de 1.250 euros per cada un. Els estudiants han de tenir domicili a Formentera i han de cursar estudis universitaris, ensenyances artístiques superiors, ensenyances de formació professional de grau superior, ensenyances professionals d'arts plàstiques i disseny de grau superior o ensenyances de grau superior d'esports.

A més, aquests estudis han de tenir una titulació de caràcter oficial i amb validesa a tot l'Estat. Aquestes beques s'atorgaran a estudis presencials a centres públics. D'aquesta manera, en queden exclosos els centres privats, excepte en el cas que l'especialitat escollida en cap circumstància estigui dins l'oferta de centres públics.

Aquest curs el Consell dóna una beca més que l'any passat, de manera que concedeix un total de 10.000 euros. Les bases es poden consultar a la web del Consell de Formentera. Les sol·licituds estan obertes fins al 25 d'abril.

stats