Part Forana 10/08/2020

El bussejador ferit a Cala Estellencs està ingressat amb pronòstic reservat

Salvament Marítim el traslladà a Sant Elm després que sofrís un accident intentant salvar el submarinista professional Fernando Garfella

Ara Balears
1 min

PalmaEl bussejador que va resultar ferit greument aquest diumenge quan intentava rescatar el submarinista professional Fernando Garfella es troba hospitalitzat a la clínica Juaneda amb pronòstic reservat, segons ha informat el centre sanitari.

Salvament Marítim va rescatar en helicòpter el bussejador a Cala Estellencs i el traslladà fins Sant Elm, on una ambulancia el dugué a la clínica. Allà va ingressar a la càmara hiperbàrica, atès que es tractava d'un accident de descompressió.

Bussejadors del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil de Balears, amb el suport d'un altre equip de GEAS arribat des de Madrid reprenen aquest matí la recerca del submarinista professional i expert documentalista desaperagut Ferando Garfella.

Els GEAS varen cercar aquest diumenge durant hores el bussejador, i descendiren a una profunditat de 50 metres. No es va localitzar el cos, que, segons Salvament Marítim, es troba a més profundiat.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que està "commoguda" per la desaparició del submarinista Fernando Garfella, "un dels defensors dels tresors" de la mar a Balears, per mitjà de les imatges que rodava. "Els meus pensaments són per als seus familiars i amics, per al company que es troba greu i per als equips que cerquen el seu cos", ha piulat Armengol.

Fernando Garfella va ser bussejador voluntari a l'organització Open Arms, que ha anunciat que posarà el seu nom a la llanxa de rescat Echo 2. El fundador de l'ONG, Oscar Camps, ha piulat sobre la desaparició: "Ha partit un dels grans, i ens fa molt de mal".

stats