Part Forana 21/06/2018

El Bisbat reclamarà davant el Suprem la propietat de Sant Salvador d'Artà

La Secretaria de Comunicació de la Diòcesi assenyala que "hi ha arguments suficients" per sostenir que tot el recinte de Sant Salvador pertany a la parròquia de la Transfiguració del Senyor d'Artà

Efe
1 min

PalmaEl Bisbat de Mallorca recorrerà davant el Tribunal Suprem contra la sentència de l'Audiència de Palma que adjudica a l'Ajuntament d'Artà la propietat de la murada i els patis del recinte de Sant Salvador.

En un comunicat, la Secretaria de Comunicació de la Diòcesi assenyala que presentarà un recurs de cassació perquè entén que "hi ha arguments històrics i jurídics suficients" per sostenir que tot el recinte de Sant Salvador pertany a la parròquia de la Transfiguració del Senyor d'Artà.

La secció tercera de l'Audiència de Palma ha anul·lat la resolució dictada el gener passat per un jutjat de Manacor, que va declarar la parròquia propietària de les murades i els patis, i n'ha assignat la titularitat a l'Ajuntament.

La institució municipal també ha emès una nota pública en la qual es congratula per l'anul·lació de la inscripció de registre de les murades de Sant Salvador que va fer la parròquia.

"L'equip de govern de l'Ajuntament d'Artà ha rebut la notícia amb satisfacció, ja que considera que estava suficientment provat, des del punt de vista documental, que les murades i els patis de Sant Salvador pertanyen al poble", han dit els responsables municipals.

Recorden que el recurs a la sentència inicial es va aprovar per majoria de regidors i assenyalen que el "període de diàleg" obert amb la parròquia per intentar superar l'enfrontament en els tribunals no ha tingut cap resultat concret.

stats