La Guàrdia Civil denuncia el batle de Vilafranca per incomplir el confinament

Montserrat Rosselló afirma que es va aturar "cinc minuts" a la finca d'un amic que tenia porcs

La Guàrdia Civil va obrir aquest dijous una proposta de sanció contra el batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló (Partit per al Poble), per incomplir el confinament decretat per la situació d'estat d'alarma. Els agents varen sorprendre el batle i dues persones més en una finca situada al camí de Son Pere Jaume, als afores del poble, i varen comprovar que els tres implicats no tenien cap justificació per a la trobada.

Montserrat ha confirmat a l'ARA Balears aquests fets, però ha negat que la reunió mantinguda entre els tres amics fos una festa. "Em vaig aturar cinc minuts a la casa d'un amic meu que cuida porcs. Simplement el volia saludar, res més", ha reconegut el batle.

Montserrat afirma que volia comentar una qüestió de l'Ajuntament amb aquestes dues persones. "Vàrem parlar per tractar d'aclarir una multa de 300.000 euros que ha de pagar el Consistori. És un tema molt seriós", ha declarat el batle. Montserrat i les altres dues persones es poden afrontar ara a una multa mínima de 600 euros, que és el mínim previst per saltar-se les restriccions de l'estat d'alarma.

Per altra banda, la formació popular Assamblea Oberta de Vilafranca ha emès un comunicat en què mostra el seu rebuig davant aquesta situació. "És vergonyós i insultant per a tots vilafranquers que el batle, que se suposa que és la màxima autoritat política i pública de la vila, no prediqui amb l'exemple i la responsabilitat que sí que estam practicant la resta de veïns de Vilafranca".

La formació afegeix que Rosselló "posa en evidència una vegada més la falta de seny i empatia amb els treballadors que estan a primera línia, com amb els ciutadans que estam ajudant que aquesta crisi sanitària no vagi a més quedant a casa".

El govern espanyol endureix el confinament a les Illes: "Anar a comprar no és cap excusa"