Part Forana 17/06/2023

Apesteguia revalida la batlia de Deià: "Sé que queden més coses per fer de les que ja hem fet"

Amb la majoria absoluta de cinc vots a favor, el també diputat de MÉS per Mallorca ha tornat a aixecar la vara de l'Ajuntament deianenc

2 min
Apesteguia ha rebut la vara de la mà de la regidora amb més edat.

DeiàEl qui ja ha estat batle de Deià durant els darrers quatre anys, Lluís Enric Apesteguia (Agrupació DEIA), ha revalidat el càrrec per a quatre anys més. Amb cinc vots a favor –que sumen majoria absoluta–, el també diputat i portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca ha tornat a aixecar la vara en l'acte de constitució del nou Consistori.

Apesteguia no era el primer en la llista del partit, però ha assumit el càrrec de batle després que la candidata Cristina López hi hagi renunciat, tal com ja va avançar aquest diari. El fet és que López no tenia la intenció de ser batlessa, però Apesteguia –per tal de compatibilitzar el seu paper a Deià amb el de candidat a la presidència del Govern amb MÉS per Mallorca– tampoc no podia encapçalar la llista municipal durant la campanya.

Després de no aconseguir la presidència del Govern, Apesteguia ha pogut finalment continuar ocupant el càrrec de batle. Així, durant l'acte de constitució de l'Ajuntament, López hi ha renunciat i, tal com marca la llei, el candidat ha passat a ser el segon a la llista (Apesteguia).

Els altres dos regidors de xBalears, Xisco Salas i Joan Puigserver, que entren a l'Ajuntament com a oposició, no han votat a favor de la investidura d'Apesteguia. En l'ocasió anterior, el 2019, sí que ho feren. "Enhorabona, sort i encerts i, sobretot, agilitat per favor", ha manifestat Salas.

Apesteguia ha fet un discurs proper

En un discurs emotiu i proper durant el qual s'ha emocionat un grapat de vegades, Apesteguia ha arrancat fent autocrítica: "No ho hem fet tot bé. Sé que queden més coses per fer de les que ja hem fet". El batle ha continuat explicant que el seu "gran repte" és la massificació: "Cada dia passen 14.000 vehicles pel nostre poble i afecten la vida quotidiana dels residents. No ens podem convertir en un ressort amb aparença de betlem". Per això, ha continuat explicant que el seu objectiu és i ha estat "fer un un canvi en les polítiques municipals per centrar-les en les persones".

stats