Política 01/06/2023

Lluís Apesteguia serà el batle de Deià per segon mandat consecutiu

S'espera la renúncia de la cap de llista, Maria Cristina López, tot i que des del partit es remeten a l'assemblea que es durà a terme la setmana que ve

1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, serà batle de Deià per segon mandat consecutiu. Tot i ser el número dos de la candidatura d'Agrupació Deià, s'espera que la cap de llista, Maria Cristina López, renunciï en els pròxims dies. Des del partit no han volgut confirmar-ho ni desmentir-ho, i simplement s'han remès a l'assemblea que tenen prevista per a la setmana que ve, quan es prendrà la decisió. Els ajuntaments tenen el 17 de juny com a data límit per constituir-se.

Apesteguia fou elegit el primer de la candidatura municipal a les primàries obertes que va fer el partit abans de les eleccions locals. Així i tot, el líder de MÉS també era candidat a la presidència del Govern, i seria incompatible assumir els dos càrrecs, segons els resultats del 28-M. Aquesta raó va motivar que, per compaginar-ho, Apesteguia fes una passa enrere i fos López, la segona més votada a les primàries, la cara visible d'Agrupació Deià.

Els resultats de les eleccions municipals van atorgar una àmplia majoria al partit d'Apesteguia. Per segon mandat consecutiu, tornarà a tenir cinc dels set regidors del municipi de la serra de Tramuntana. Pràcticament, es repeteix la mateixa estructura que el 2019, quan els dos regidors restants foren El Pi, però per discrepàncies amb la direcció passaren a ser no adscrits. En el 2023, aquests dos edils són de Per Balears, l'escissió dels regionalistes després de la crisi interna.

stats