Política 24/04/2023

Lluís Apesteguia, candidat de MÉS al Govern, també és el segon a l'Ajuntament de Deià

Forma part de la llista de l'Agrupació DEIA, amb la qual actualment encapçala la batlia del municipi

2 min
El candidat de MÉS per Mallorca al Parlament, Lluís Apesteguia

SóllerEl candidat de MÉS al Govern i actual batle de Deià, Lluís Apesteguia, ocupa el segon lloc a la llista municipal de l'Agrupació DEIA amb vista a les eleccions del 28-M. Diumenge passat es feren públics els resultats de les primàries obertes que convocà el partit la setmana anterior. "No estic sorprès, és un resultat que ja esperàvem; ara bé, si finalment he d'assumir la presidència, ambdós càrrecs no seran compatibles", ha assegurat el candidat. Cal recordar que Apesteguia ja ha anunciat en diverses ocasions que no formarà part del Govern si no és assumint-ne la presidència.

Val a dir que els resultats de les primàries no han estat els finalment anunciats, ja que Apesteguia havia estat elegit el primer de la llista municipal. Per compaginar la candidatura a la presidència autonòmica, l'assemblea del partit i ell mateix decidiren que fes una passa enrere i que Maria Cristina López, la segona més votada i actual regidora del municipi, fos la candidata a la batlia de Deià.

Les primàries, que es varen fer el diumenge 16 d'abril, eren obertes, per la qual cosa tots els majors d'edat, empadronats a Deià i que no fossin militants de cap altre partit, podien votar. De fet, un de cada quatre habitants (105 persones) hi va anar. "És una enormitat que supera la xifra de fa quatre anys i demostra que la manera d'entendre la política com una eina al servei del poble, on la gent ha de tenir la màxima capacitat de decidir, funciona", va comentar Apesteguia després de veure els resultats.

La llista definitiva d'Agrupació DEIA

Una setmana després de les primàries, diumenge dia 23 d'abril, en una assemblea oberta amb els membres de la formació, es varen aprovar les llistes completes amb un únic canvi: posar Apesteguia en el segon lloc. Finalment, les persones que concorreran a les properes eleccions de Deià són:

  1. Maria Cristina López Martí
  2. Lluís Enric Apesteguia Ripoll
  3. Josep Salas Jiménez
  4. Gabriele Poppelreuter
  5. Maria Henar Arribas Simón
  6. Juan Ripoll Deyá
  7. Jordi Cabre Gensana

Suplents

  1. Arturo Robles López
  2. Josep Martínez Martí
  3. Laura Torres Juan
  4. Pepita Torres Ferragut
  5. Moira Sanders Fusai
  6. Joan Ferrer Ripoll
  7. Francisca Deyà Ferriol
  8. Maria Ignàsia Pérez Pastor
  9. Sara Apesteguia Ripoll
  10. Blanca Lobo Jaume

Cal recordar que l'Agrupació té actualment cinc dels set regidors de l'equip de govern; els altres dos entraren amb El Pi, però finalment es varen desmarcar de la formació regionalista i actualment estan com a no adscrits.

stats