Part Forana 06/08/2020

Una trentena de places del centre de dia d'Alcúdia s'integren en el catàleg de serveis de la Conselleria d'Afers Socials

L'Ajuntament i la institució autonòmica han signat un conveni de tres anys per un import de 422.826 euros

Ara Balears
2 min
Fina Santiago i Bàrbara Rebassa signant el conveni. / CONSELLERIA D?AFERS SOCIALS I ESPORTS

PalmaLa consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i la batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rebassa, han signat un conveni aquest dijous amb una vigència inicial de tres anys per un import de 422.826 euros. A partir d'aquesta signatura, les 30 places del centre de dia del municipi i una més de la residència passen a formar part del catàleg de serveis de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència de la Conselleria.

Les places del centre de dia podran ser ocupades per totes aquelles persones que tinguin reconeguda la seva situació de dependència en un dels tres graus existents: moderada, severa o gran. En el cas de la plaça de la residència, el futur usuari haurà de tenir reconegut el grau II o III.

Les quanties que haurà d'abonar la Conselleria a l'Ajuntament depenen just del grau de dependència dels usuaris que ocuparan les places futures. Al centre de dia: 33,37 euros/dia si és de grau I; 36,29 euros/dia si és de grau II i 41,72 euros/dia si és de grau III. Per a la plaça de la residència s'abonaran 64,49 euros per dia si l'usuari és de grau II i 68,61 euros/dia si és de grau III.

La relació de serveis que obligatòriament ha de prestar el centre queda recollida en aquest conveni. El centre de dia ha de constar d'atenció mèdica, activitats de prevenció de la dependència i promoció de l'autonomia, higiene personal, manutenció, atenció social, atenció psicològica, atenció a les AVD (Activitats de la Vida Diària) i activitats d'oci i temps lliure.

Per conveni, la residència ha de donar servei de manutenció, bugaderia, atenció a les AVD, higiene personal, atenció mèdica, atenció social, atenció psicològica, activitats de prevenció de la dependència i promoció de l'autonomia i activitats d'oci i temps lliure.

El pressupost autonòmic d'aquest conveni, una vegada deduït un 25% en concepte de copagament dels usuaris, és de 422.826 euros, que s'anirà abonant a partir d'enguany i fins el 2022. Aquest 2020 s'imputaran 86.118 euros, corresponents a les mensualitats de maig a agost del 2020. A l'exercici 2021 li correspondran 252.518 euros per les mensualitats del setembre del 2020 a l'agost del 2021. Finalment, als pressupostos de la Comunitat del 2022 s'imputaran les mensualitats restants, de setembre a desembre del 2021, que suposaran 84.189 euros.

Santiago ha agraït a l'Ajuntament la mostra de confiança per la seva voluntat d'ampliar les places de la residència, així com la concertació de les places del centre de dia. La consellera ha assegurat que aquest conveni, a la vegada, també suposa una clara voluntat de la Conselleria de continuar ampliant la xarxa pública i autonòmica de l'atenció a la dependència. "És una col·laboració entre institucions que és la millor manera de garantir els drets dels ciutadans'', ha conclòs.

stats