Part Forana 16/06/2020

Alcúdia comença la cotxera-taller del transport públic en bus de la zona nord

Estarà situada al polígon de Ca na Lloreta i donarà servei a una xarxa de 58 vehicles

Ara Balears
1 min
Acte de la posada de la primera pedra de la nova nau de servei dels busos públics.

AlcúdiaLa Conselleria de Mobilitat i habitatge del Govern de les Illes Balears ha començat l'obra de la primera cotxera-taller de la zona nord de l'illa. Es tracta d'una de les noves concessions d'autobús per carretera de Mallorca. La nau s'ubicarà al municipi d'Alcúdia, al polígon de Ca na Lloreta.

La cotxera-taller d'Alcúdia és una de les sis que inclou el nou servei de bus del transport regular de Mallorca. Oferirà punts de recàrrega per a busos elèctrics i gasinera (punt de recàrrega de gas natural). Aquestes instal·lacions compliran tres funcions: espai d'aparcament, tasques de manteniment i reparació de vehicles i punt de recàrrega elèctrica i de gas.

La nau de transport podrà acollir un total de 58 busos. Serà l'edifici més gran que hi haurà a tot Mallorca i una instal·lació pionera a tot Espanya, amb aquestes característiques. Es preveu tenir l'equipament de suport a la xarxa de transport d'aquí a sis o set mesos.

Primera pedra del projecte

A la col·locació de la primera pedra del nou edifici hi han assistit aquest dimarts el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i la batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rebassa, que ha estat acompanyada per diversos membres del consistori alcudienc. Per la seva banda, també hi han estat presents el president del Grupo Ruiz, Gregorio Ruiz, adjudicatari del nou servei a la zona nord de Mallorca ;el director general de Mobilitat, Jaume Mateu, i el gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten Johanes van Bemmelen.

stats