Part Forana 20/10/2020

L'Ajuntament de Felanitx prepara una baixada d'impostos

El Consistori proposarà aquest divendres en ple extraordinari una reducció de l'IBI, tant en sòl rústic com en sòl urbà

T. Riera
2 min
Catalina Soler, Jaume Monserrat i Joan Aznar./ T.R.

ManacorL'Ajuntament de Felanitx proposarà en el pròxim ple extraordinari de divendres una baixada de l'IBI i bonificacions per als vehicles que emprin energies renovables i híbrids. Aquestes mesures entraran en vigor el gener del 2021 en cas que s'aprovin aquest divendres.

Les propostes de l'Ajuntament preveuen la reducció de l'IBI un 2%, tant en sòl rústic com en sòl urbà. Des del Consistori assenyalen que, segons les seves estimacions, els ciutadans s'estalviaran uns 200.000 euros. També es presentarà una bonificació per als vehicles que emprin energies renovables i híbrids, que passarà d'un 40% al 75%.

A més, al ple d'ahir es varen aprovar les bonificacions de les llicències de construcció concedides durant el confinament i es faran extensives fins al primer trimestre del 2021. El batle, Jaume Monserrat, ha assenyalat que treballen per poder abaixar altres impostos.

En el ple d'aquest dilluns, el Consistori també va aprovar la composició de la Comissió de Govern, que quedarà formada per quatre integrants del PP, dos del PSOE, dos del Bloc, dos d'El Pi, un de Vox, un d'Unides Podem i un regidor no adscrit, Joan Aznar, que tindrà veu però no vot. El portaveu local del PSOE, Xisco Duarte, anuncià que presentarien un recurs perquè consideren que Aznar, exregidor socialista i ara membre del Grup Mixt, no pot suplir el lloc d'un representant del partit.

A més, en el ple d'ahir, la regidora Catalina Soler va voler aclarir les informacions que havien sorgit sobre les pujades de sou de dos membres del Partit Popular i que Vox havia denunciat. Soler indicà que es tracta de doblers destinats a les dietes dels dos membres, que només cobraran si assisteixen a la junta de govern, i que en cap cas hi ha hagut una pujada de sous. A més, la portaveu popular assenyala que l'equip de govern anterior costava més als felanitxers que l'actual. L'anterior cobrava 334.174 euros a l'any, enfront dels 333.145 de l'equip de govern actual, cosa que implica una diferència de 1.028 euros. Soler manifesta que no sap si les acusacions responen a "dolentia o ignorància, però en política ambdues fan molt de mal", i reclama "responsabilitat".

stats